Μαρινάκης: «Δεν θα πω αν με ενόχλησε το α’ ή το β’ στα λεγόμενα Σαμαρά-Καραμανλή»

«Θα συνεχίσουμε για το υπόλοιπο της τετραετίας για χειροπιαστά αποτελέσματα για τους πολίτες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, όπου παρευρέθηκε και ο ίδιος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση

Τις δηλώσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μία μέρα μετά την ομιλίες τους στο Πολεμικό Μουσείο, στις οποίες εξαπέλυσαν επιθέσεις για την πολιτική που ακολουθείται από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Μαρινάκης ο οποίος βρισκόταν χθες στο Πολεμικό Μουσείο εκπροσωπώντας την κυβέρνηση μιλώντας το μεσημέρι στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά είπε πως «δεν είναι κοινότυπο, αλλά δεν σχολιάζουμε ομιλίες πρώην πρωθυπουργών». Παράλληλα σημείωσε πως η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λαϊκό την ώρα της εκδήλωσης δεν συμπίπτει τονίζοντας πως «λάβαμε πριν έναν χρόνο μία πολύ ισχυρή εντολή, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα που στο τέλος της τετραετίας θα βελτιώσει την καθημερινότητα και για αυτό θα κριθούμε, αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, είπε πως είναι λάθος να συγκρίνονται με τις εκλογές, αλλά είναι αλήθεια πως υπήρχε απόκλιση μεταξύ του αποτελέσματος και των στόχων που είχαν τεθεί. «Λάβαμε τα μηνύματα των πολιτών» είπε ο κ. Μαρινάκης.

«Η στρατηγική της λελογισμένης διεύρυνσης, με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της παράταξης αποδίδει» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ανέφερε δε παραδείγματα εξωκοινοβουλευτικών οι οποίοι εν συνεχεία δοκιμάστηκαν στον σταυρό και επιδοκιμάστηκαν από τους πολίτες, όπως οι Πιερρακάκης, Χρυσοχοΐδης και Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στις ψήφους δεξιότερα της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης είπε πως πρέπει να βρεθούν οι αιτίες πίσω από αυτές τις επιλογές, κάνοντας λόγο για ανάγκη να βρεθούν γρηγορότερες λύσεις στα προβλήματα των πολιτών σε θέματα όπως στην ασφάλεια, την ακρίβεια κ.α.

Αναφερόμενος στις συνθέσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε πως η συντριπτική πλειοψηφία είναι κοινοβουλευτικά στελέχη και διαχρονικά στελέχη της παράταξης. Έκανε λόγο δε για 15 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη τα οποία έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση, μετά από το έργο που παρέδωσαν. «Την κοινωνία την αφορά εάν ένας υπουργός αυτά που καλείται να εφαρμόσει τα κάνει πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Πόσες προσλήψεις έχει πει ότι θα κάνεις κ. Υπουργέ Υγείας, 6.500; Θα κριθείς στο τέλος. Και έρχεται και η αναβάθμιση του ΑΣΕΠ να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Εμείς θέλουμε συμπαγές σύνολο, να ακούει τους πολίτες και να βλέπει μπροστά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση στα εθνικά θέματα, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως ο ίδιος έχει διαψεύσει πως έχει εκδιωχθεί βοσκός από βραχονησίδα στην Αστυπάλαια για οικολογικούς λόγους, όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Στην συνέχεια είπε πως η Ελλάδα της υποχώρησης το 2019 έδωσε τη θέση της στην Ελλάδα της υπερηφάνειας. «Κανείς πρωθυπουργός δεν θα ψέλλιζε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών», είπε και συμπλήρωσε πως «όπως έχει τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι μόνες διαφωνίες με την Τουρκία είναι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα».

Για το μεταναστευτικό είπε να δούμε τι συμβαίνει στα νησιά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. «Δεχόμαστε τουρίστες και όχι παράνομους μετανάστες πλέον», είπε.

«Δεν θα πω αν με ενόχλησε το α’ ή το β’. Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργού, είμαι από μικρό παιδί στη Νέα Δημοκρατία. Θα συνεχίσουμε για το υπόλοιπο της τετραετίας για να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω συγκεκριμένες πολιτικές ως δεξιές. Κακώς διαχρονικά θεωρείτο η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια δεξιά πολιτική, ή η εφαρμογή ενός δικαιότερου Ποινικού Κώδικα», είπε. «Εγώ όλα αυτά τα λέω υπεύθυνη πολιτική. Σε αυτήν συμφωνούμε διαχρονικά οι Νεοδημοκράτες αλλά και όσοι επιθυμούν να έρθουν να μας βρουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα