Μπελέρη: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και αναστολής εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης

Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία, πρόκειται για κάτι δικαιούνται όσοι έχουν εκτίσει τα 2/3 της ποινής τους και έχουν καλή διαγωγή

Εντείνονται οι προσπάθειες της πλευράς του Φρέντη Μπελέρη να βγει από τη φυλακή, καθώς κατέθεσε δύο αιτήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το himara, η πλευρά του δημάρχου Χιμάρας και εκλεγμένου ευρωβουλευτή με τη ΝΔ κατέθεσε στο Πρωτοδικείο του Φιέρι αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση υπό όρους. Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία, πρόκειται για κάτι δικαιούνται όσοι έχουν εκτίσει τα 2/3 της ποινής τους και έχουν καλή διαγωγή κατά την διάρκεια της κράτησης τους (άρθρο 64 του ποινικού κώδικα και Άρθρο 38 του νόμου 79/2020) Ο μέσος όρος εξέτασης των αιτημάτων αυτής της φύσεως είναι από 20 έως 30 ημέρες.

Όσον αφορά το δεύτερο αίτημα, έγινε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι να εξεταστεί η προσφυγή κατά της απόφασης του Εφετείου. Το αίτημα αυτό εξετάζεται σε διάστημα 3-5 ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντης Μπελέρης, σε περίπτωση που τα δύο αιτήματα πέσουν στο κενό, θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο, αφού η απόφαση του Εφετείου των Τιράνων επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση για φυλάκιση δύο ετών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα