Αμετακίνητος ο Ραγκούσης: Aν πάει στη βάση ο Στέφανος, ούτε τις μισές ψήφους δεν θα πάρει

Δεν είναι η πρώτη φορά που λέει κάτι τέτοιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα το αποδίδει στην συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσε ο Κασσελάκης εναντίον του Τσίπρα. «Ο Αλέξης δεν έφυγε ποτέ από την πολιτική ζωή. Έχει δικαίωμα να διεκδικήσει ρόλο όποτε το θελήσει»

Εκ νέου βολές στον Στέφανο Κασσελάκη εκτόξευσε ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

«Ο κ Κασσελάκης οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα αν όντως προτίθεται να ενεργοποιήσει τη διαδικασία επανεκλογής προέδρου από τη βάση, όπως προβλέπει το καταστατικό, γιατί όντως με έναν έμμεσο τρόπο κάτι τέτοιο έχει θέσει στη δημόσια συζήτηση» είπε αρχικά.

«Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει προσφυγή στη βάση για το μεγάλο μας θέμα που είναι η ανασύνθεση της προοδευτικης παράταξης και γι’ αυτό έχουμε ήδη πει ότι θα θέσουμε θέμα δημοψηφίσματος για να αποφασίσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ για το αν θέλουν την μεγάλη αυτή πρωτοβουλία», πρόσθεσε.

Εκτίμησε ότι «αν ο κ. Κασσελάκης ανοίξει αυτή τη διαδικασία, θα πάμε όπως προβλέπεται στο καταστατικό. Η γνώμη μου είναι ότι αν ο κ Κασσελάκης δοκιμάσει κάτι τέτοιο (προσφυγή στη βάση) δεν θα πάρει ούτε τις μισές ψήφους και αυτό το συνδέω με την συκοφαντική επίθεση που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα».

Ερωτηθείς αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει «ηρωική έξοδο», ο κ Ραγκούσης απάντησε «δεν ξέρω».

«Η συκοφαντική επίθεση έγινε από αυτόν που εξελέγη με βασικό ατού ότι “ψηφίστηκα για να υπερασπιστώ τον Αλέξη Τσίπρα”. Δεν υπάρχει πιο κάτω από το σημείο αυτό», επισήμανε στη συνέχεια.

Όσον αφορά, δε, τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι «η δική μου εκτίμηση είναι ότι ο Αλέξης δεν έχει φύγει ποτέ από την πολιτικη ζωή και προφανώς έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει ρόλο όποτε το θελήσει».

Τοποθετούμενος για την κριτική Πολάκη περί υπερπροβολής της προσωπικής ζωής του Στέφανου Κασσελάκη, ο πρώην υπουργός είπε ότι «μετά το συνέδριο του Φεβρουαρίου αποφάσισε (ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) να προχωρήσει εντελώς μόνος του και να δώσει μόνος του τα χαρακτηριστικά του προεκλογικού αγώνα, αδρανοποίησε τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από όσα είπε για τα οικονομικά, μέχρι το άνοιγμα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους χειρισμούς για το πόθεν έσχες, ήταν δικές του αποκλειστικά αποφάσεις και αυτές κρίθηκαν και ομολογουμένως δεν πήραν καλό βαθμό από τους πολίτες, ιδίως όταν ο ίδιος έλεγε ότι πάμε για πρώτο κόμμα με το 2 μπροστά και τελικά καταλήξαμε στο 14,9%».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα