Άστραψε και βρόντηξε η Ισπανία 4-1 τη Γεωργία που έκανε το λάθος και προηγήθηκε

Πρόωρος τελικός με τη Γερμανία στα προημιτελικά για τους Ισπανούς

Ποδοσφαιρική πανδαισία από την Ισπανία που πέρασε με εμφατικό τρόπο στους «8»!

Το σύνολο του Λουίς Ντε Λα Φουέντε, έσπασε την κατάρα των έξι χρόνων στα νοκ άουτ και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Γεωργία χάρη σε γκολ του Λε Νορμάν, έκανε την ανατροπή με εντυπωσιακό τρόπο και επικρατώντας 4-1 προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου την περιμένει η οικοδέσποινα, Γερμανία!

Καταιγιστική η Ισπανία είχε συνολικά 36 τελικές σε 99 επιθέσεις της στο ματς με τον Γιαμάλ να «οργιάζει» για ένα ακόμη ματς, χωρίς ωστόσο να βρίσκει δίχτυα και τους Ρόδρι, Νίκο Γουίλιαμς και Όλμο να σκοράρουν για πρώτη φορά στο φετινό Euro.

Ισπανικός μονόλογος το ματς στην Κολωνία με την ομάδα του Ντε Λα Φουέντε να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο χορτάρι κυκλοφορώντας την μπάλα με άνεση και φέρνοντας την στα καρέ της Γεωργίας με σχετική ευκολία.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 5′ με τη συρτή σέντρα του Καρβαχάλ να βρίσκει στην περιοχή τον επερχόμενο Πέδρι ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μαμαρντασβίλι.

Οι παίκτες του Σανιόλ έλαβαν μεγάλη πίεση με τους Ίβηρες να κερδίζουν διαδοχικά κόρνερ με τον Καρβαχάλ να χάνει καλή στιγμή με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι.

Η Ισπανία συνέχισε να πιέζει μέσω των αλλεπάλληλων κόρνερ που κέρδιζε, ωστόσο στο 18′ υπέστη το σοκ! Από εξαιρετική αντεπίθεση της Γεωργίας, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Κακαμπάτζε, αυτός με σέντρα έφερε την μπάλα στην περιοχή όπου έκανε κίνηση ο Κβαρατσχέλια και ο Λε Νορμάν με το γόνατο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα η ομάδα του Σανιόλ οπισθοχώρησε και κυνήγησε ευκαιρίες στην αντεπίθεση με την Ισπανία από την άλλη να «γέρνει» το γήπεδο. Στο 22′ ο σταθερότατος Μαμαρντασβίλι είπε «όχι» σε σουτ του Φαμπιάν Ρουίθ, ενώ το ίδιο έκανε στο 35′ σε συρτό σουτ του Κουκουρέγια.

Ωστόσο η πίεση των Ισπανών απέδωσε τέσσερα λεπτά αργότερα. Σε φάση πολιορκίας οι Ίβηρες κυκλοφόρησαν την μπάλα και μετά από απόκρουση του Μαμαρντασβίλι σε σουτ του Νίκο Γουίλιαμς, η μπάλα έφτασε στον Ρόδρι που με θαυμάσιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1!

Χωρίς αλλαγές, αλλά με την ίδια φιλοσοφία και στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες με την Ισπανία να κάνει την πρώτη της τελική στο δεύτερο ημίχρονο μετά από 40 δευτερόλεπτα, αλλά το σουτ του Ρουίθ ήταν κακό και έφυγε άουτ.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια, λίγο έλειψε να πετύχει το ομορφότερο γκολ του Euro και της καριέρας του. Ο εξτρέμ της Νάπολι πίσω από το κέντρο κλείστηκε από τρεις παίκτες, είδε εκτός εστίας τον Σιμόν και προσπάθησε με πανέξυπνο σουτ να τον νικήσει, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ωστόσο δυο λεπτά αργότερα, ένα φάουλ ήταν αρκετό προκειμένου η Ισπανία να φτάσει στην ολική ανατροπή. Ο Γιαμάλ κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο το οποίο εκτέλεσε, με τον Μαμαρντασβίλι να αποκρούει, αλλά στη συνέχεια της φάσης, ο νεαρός εξτρέμ με σέντρα από τα δεξιά βρήκε στην περιοχή τον Ρουίθ που με κεφαλιά έγραψε το 2-1!

Στο 68′ η Γεωργία έχασε σπουδαία στιγμή για να ισοφαρίσει και αυτή ήταν και η τελευταία της στο ματς. Ο Κβαρατσχέλια βρήκε χώρο και πέρασε με υπέροχη κάθετη στον Τσιταϊσβίλι, αυτός από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά το τελείωμα ήταν τραγικό με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Ισπανία βρήκε στο 74′ δίχτυα όμως ο Γιαμάλ ήταν οφσάιντ στο 1-2 με τον Όλμο, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα, ο Νίκο Γουίλιαμς «σφράγισε» την πρόκριση με ένα γκολ-αριστούργημα.

Ο νεαρός εξτρέμ της Μπιλμπάο πήρε την μπάλα από πάσα του Ρουίθ έκανε λίγα μέτρα, πάτησε την περιοχή και αφού άδειασε έναν αμυντικό σκόραρε με ΤΡΟΜΕΡΟ πλασέ στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό της εστίας για το 3-1!

Ούτε εκεί όμως κατέβασαν ταχύτητες οι «ρόχας» αφού στο 77΄ ο Γουίλιαμς από τα αριστερά πήρε την μπάλα έκανε νέα προσποίηση, έστρωσε στον Όλμο, αλλά αυτός έκανε αδύναμο σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Μαμαρντασβίλι, ενώ στο 80′ ο τερματοφύλακας της Γεωργίας είπε και πάλι όχι στον Γιαμάλ!

Το «κερασάκι» στην τούρτα μπήκε στο 88′. Ο Ντάνι Όλμο εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Γεωργίας και με άψογο πλασέ με το αριστερό διαμόρφωσε το τελικό 4-1 που στέλνει την Ισπανία πάνω στην οικοδέσποινα Γερμανία σε έναν πρόωρο τελικό!

Ισπανία (Λουίς Ντε Λε Φουέντε): Ουνάι Σιμλόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Κουκουρέγια (66’ Γκριμάλντο), Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ (81’ Μερίνο), Πέδρι (52’ Ντάνι Όλμο), Νίκο Γουίλιαμς, Γιαμάλ, Μοράτα (66’ Ογιαρθάμπαλ).

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάντζε, Κασία, Γκβελεσιάνι (79’ Κβεκβεσκίρι), Ντβάλι, Λοχοσβίλι (63’ Νταβιτασβίλι), Κιτεϊσβίλι (41’ Ατουνασβίλι), Τσακβετάτζε (63’ Τσιταϊσβίλι), Κοτσορασβίλι, Κβαρατσκέλια, Μικαουτάτζε (79’ Ζιβζιβάτζε)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα