Πέντε τραυματίες μετά από πρόσκρουση πλοίου στο φανάρι του λιμανιού της Φολεγάνδρου

Επικρατούσαν συνθήκες 7-8 μποφόρ κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης - Τραυματίστηκαν δύο μέλη του πληρώματος και τρεις επιβάτες

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, καθώς το πλοίο Σαονησος προσέκρουσε στο φανάρι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επιβάτες.

Συγκεκριμένα πλοίο το οποίο ξεκίνησε από το λιμάνι της Σύρου και πέρασε από Πάρο, ΝάξοΙοΣίκινο, ενώ ήταν προγραμματισμένο μετά τη Φολέγανδρο να πάει σε ΘηρασιάΘήρα και Ανάφη, προσέκρουσε στο φανάρι του λιμανιού κατά τη διαδικασία της πρόσδεσης καθώς επικρατούσαν συνθήκες 7-8 μποφόρ.

Στο πλοίο επέβαιναν 53 άτομα από τους οποίους τα 29 ήταν μέλη του πληρώματος.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν 5 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους τραυματίες δύο είναι μέλη του πληρώματος και τρεις είναι επιβάτες. Οι 3 τραυματισμένοι ναυτεργάτες είναι: ένας ναύτης, ένας Γ’ Μηχανικός και ο Δόκιμος της Μηχανής.

Και οι τρεις έχουν σοβαρά κατάγματα στην σπονδυλική στήλη και στο κεφάλι. Επίσης μικροτραυματισμοί υπήρξαν και σε άλλα μέλη του πληρώματος, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση αεροδιακομιδης από το ΕΚΑΒ για τους 5 τραυματίες που επέβαιναν στο πλοίο Σαόνησος κατά την πρόσκρουση του στο λιμάνι της Φολεγάνδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ελικόπτερο super puma βρίσκεται ήδη στο νησί, για να παραλάβει τους 3 πρώτους τραυματίες και να τους διακομίσει στο νοσοκομείο Σαντορίνης. Στη συνέχεια θα επιστρέψει για να παραλάβει και τους άλλους δυο. Στη Σαντορίνη, θα υποβληθούν σε απεικονιστικες εξετάσεις, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στη Φολεγάνδρο, και μετά σύμφωνα με τον σχεδιασμό, και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, άλλο αεροσκάφος πιθανόν Σινουκ, θα τους παραλάβει από τη Σαντορίνη για την Αθήνα.

ploio-2

 

ploio-1

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα