Χατζηδάκης: Τα αποτελέσματά μας, επιτρέπουν ταχύτερη σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Τα λεγόμενα του ΥΠΟΙΚ, ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την ικανότητα της χώρας να μειώσει ταχύτερα το δημόσιο χρέος

Οι επιδόσεις στην οικονομία «μάς επιτρέπουν την ταχύτερη σύγκλισή μας με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ώστε να καλύψουμε γρηγορότερα το χαμένο έδαφος της κρίσης που περάσαμε την περασμένη δεκαετία, αλλά και να μειώσουμε ταχύτερα το δημόσιο χρέος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Η πολιτική μας αυτή αποδίδει και πρόκειται να συνεχιστεί, καθώς υπηρετεί τη διατήρηση της δημοσιονομικής υπευθυνότητας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», πρόσθεσε με δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σχολιάζοντας, συν τοις άλλοις, τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες που θα ισχύσουν εφεξής, με εστίαση στη μείωση των δαπανών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η διαμόρφωση των νέων δημοσιονομικών κανόνων ήταν το αποτέλεσμα μιας μακράς, σύνθετης και δύσκολης διαπραγμάτευσης, όπου η ελληνική κυβέρνηση συμμετείχε με τρόπο ενεργό και ουσιαστικό. Η πολιτική που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια υπηρετεί τον συνδυασμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας με την κοινωνική ευαισθησία. Και αυτή η πολιτική έχει ήδη καταγράψει ένα σημαντικό πλήθος θετικών επιδόσεων. Επιδόσεις, όπως οι πενταπλάσιοι ρυθμοί ανάπτυξης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η μείωση της ανεργίας, η ενίσχυση των μισθών, η μεγάλη αύξηση των εξαγωγών, και η προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων».

Και προσθέτει, λέγοντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι «επιδόσεις σαν αυτές μας επιτρέπουν την ταχύτερη σύγκλιση μας με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ώστε να καλύψουμε γρηγορότερα το χαμένο έδαφος της κρίσης που περάσαμε την περασμένη δεκαετία, αλλά και να μειώσουμε ταχύτερα το δημόσιο χρέος. Η πολιτική μας αυτή αποδίδει και πρόκειται να συνεχιστεί καθώς υπηρετεί την διατήρηση της δημοσιονομικής υπευθυνότητας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα