Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου από τον πατέρα και τον θείο του στην Πάτρα

Το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας - Η εισαγγελία Πατρών αναζητά λύση για την προστασία του μετά το εξιτήριο

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού κακοποίησης του 15χρονου από τον ίδιο του τον πατέρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, με την εισαγγελία Πατρών να αναζητεί λύση για την προστασία του μετά το εξιτήριο, καθώς την επιμέλειά του μέχρι τώρα είχε ο πατέρας του.

Η μητέρα του παιδιού έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να είναι αυτή που θα πάρει την επιμέλεια του 15χρονου αλλά η Εισαγγελία εξετάζει προσεκτικά το εν λόγω ενδεχόμενο καθώς η οικογένεια είχε απασχολήσει και στο παρελθόν το «Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο στη συνέχεια είχε αιτηθεί για παραμέληση ανηλίκου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το παιδί αιμόφυρτο πήγε στην πλατεία του χωριού στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας μετά την κακοποίηση που φέρεται να δέχθηκε από τον πατέρα και τον θείο του.

Αιτία του βάναυσου ξυλοδαρμού ήταν ότι ο 15χρονος τους είπε πως είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που πατέρας και θείος φέρεται να μην μπορούσαν να το δεχθούν.

Στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Αστυνομία, αναφέρεται πως ο 15χρονος ζήτησε να βγει από το σπίτι όπου έμενε και ο πατέρας του δεν του το επέτρεψε, διαπληκτίστηκαν και το παιδί βρέθηκε με κακώσεις. Φέρεται μάλιστα να ήταν παρών και ο θείος του παιδιού και η μητριά του.

Ο Εισαγγελέας Ανηλίκων Πατρών αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό από την Αστυνομία, προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του ανηλίκου. Έχει ήδη διαταχθεί ο ανήλικος να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βαρύτητα των κακώσεων που υπέστη, όπως κατήγγειλε, από τον πατέρα του και αναλόγως του πορίσματος θα κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι το κατηγορητήριο θα εξαρτηθεί από την ιατροδικαστική εξέταση και περιμενουμε να δούμε αν οι διώξεις που θα ασκηθούν θα ειναι πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα