EURO 2024: Οι Γερμανοί ξανάρχονται

H Γερμανία πέρασε στην προημιτελική φάση του EURO μετά το  2-0  επί της Δανίας σε ένα ματς που τα είχε όλα. Διακοπή λόγω κακών καιρικών συνθηκών, δύο γκολ που δεν μέτρησαν, πολλές ευκαιρίες, πέναλτι μέσω VAR, φωνές  και τελικά τους οικοδεσπότες του τουρνουά να κερδίζουν την πρόκριση στους «8» περιμένοντας το νικητή από το Ισπανία – Γεωργία.

Oι Γερμανοί ξεκλείδωσαν τη νίκη με ένα πέναλτι που έκανε ο Άντερσεν (χέρι) στο 53΄ και ο Κάι Χάβερτς  ευστόχησε για το 1-0. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τη «Νάσιοναλ Μάνσαφτ» που είχε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει και πριν από το γκολ καθώς πλέον έδωσε χώρο στους Δανούς και τους «σκότωσε» στην κόντρα.

Σε μια τέτοια φάση στο 68′ ο Σλότερμπεκ έκανε ωραία μεγάλη μπαλιά, ο Σμάιχελ δεν βγήκε γρήγορα και ο Τζαμάλ Μουσιάλα με εντυπωσιακό τελείωμα έβαλε το τρίτο του γκολ στο τουρνουά και έδωσε στην Γερμανία την πρόκριση στην προημιτελική φάση του EURO.

Δεν είναι υπερβολή, αλλά κορυφαίος των Δανών, ήταν ο Σμάιχελ, ο τερματοφύλακας. Τούς έσωσε από βαριά ήττα…

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ (80′ Χένρικς), Αντριχ (64′ Τσαν), Κρόος, Σανέ (88′ Άντον), Γκιουντογκάν (64′ Φίλκρουγκ), Μουσιάλα (80′ Βιρτς), Χάβερτς

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Α. Κρίστενσεν, Μπα (81′ Κρίστιανσεν), Ντιλέινι (69′ Νέργκαρντ), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Σκοβ Όλσεν (69′ Πόουλσεν), Χόιλουντ (81′ Βιντ), Έρικσεν

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα