ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Ανίερες και ιερές συμμαχίες

Sports Παρασκήνια

Για τη σύμπλευση ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που αφορά το ποδόσφαιρο, διαβάσαμε σε αθλητικά έντυπα και ιστοσελίδες, σχόλια περί «ανίερης συμμαχίας»…

Προφανώς η προηγούμενη συμμαχία ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ήταν… ιερή. Είναι φυσικό τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ στον Γιάννη Αλαφούζο, να μην μπορούν να χωνέψουν πως μέσα σε 24 ώρες χωρίς ιδιαίτερη κινητοποίηση στη διεκδίκηση της θέσης του προέδρου της Super League, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επικράτησε στο νήμα με μια ψήφο διαφορά.

Παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού είναι 13-14 χρόνια στο τιμόνι της πράσινης ΠΑΕ, δείχνει να μην έχει αντιληφθεί τις πρόσκαιρες ημερήσιες, εβδομαδιαίες, μηνιαίες και χρόνιες συμμαχίες στο ποδόσφαιρο.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε την ψήφο της ΑΕΚ την οποία προ ολίγων εβδομάδων είχε στοχοποιήσει. Δεν πάει καιρός εξάλλου που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχολίασε το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Κηφισιά κι έγραψε: «Πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και αποβολή, ομάδες από διαφορετικούς θεούς»

Έναν χρόνο πίσω τι έλεγε ο Γιάννης Αλαφούζος για την ΑΕΚ;:

“Είναι μια ομάδα η οποία έκλεψε παιχνίδια με τη διαιτησία. Είχε δύο ακραίες διαιτησίες υπέρ της. Βαφτίσαμε τους Πολωνούς διαιτητές μεθυσμένους και βάλαμε τον κ. Διαμαντόπουλο να σφυρίξει. Κάθε φορά που σφυρίζει για την ΑΕΚ σφυρίζει υπέρ. της. Όλο αυτό αλλοιώνει το πρωτάθλημα.

Εμάς μάς έφεραν τον Νταμπάνοβιτς. Ήταν μια ακραία διαιτησία, ήταν απίστευτο. Έκαναν φάουλ στον Παλάσιος και τα σφύριζε ανάποδα. Δυστυχώς είχαμε τέτοια φαινόμενα. Το στενάχωρο είναι ότι η ΑΕΚ είχε καλή ομάδα, αλλά έκλεψε το πρωτάθλημα. Το πιστεύω ακράδαντα. Έκλεψε το πρωτάθλημα”.

Εκεί που διαταράχτηκαν οι σχέσεις που υπήρχαν, ήταν η συμφωνία της ΑΕΚ με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Μπρινιόλι, πριν καλά καλά ο Ιταλός αποκτήσει το δικαίωμα διαπραγμάτευσης με άλλη ομάδα. Ο Ιταλός πορτιέρε έμεινε στη ναφθαλίνη για έξι μήνες, καθώς είχε προσυμφωνήσει με την Ένωση.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ξέχασε αυτά και πολλά άλλα. Όπως επίσης δεν έχει κατανοήσει ότι οι στενές επαφές του λόγω του μιντιακού όγκου του με την κυβέρνηση, δεν φέρνουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Απλά πρέπει κάποιος να του πει ότι η ψηφοφορία σε μια εκλογική διαδικασία έχει αριθμητική υφή, όπου οι Ενώσεις ή οι ΠΑΕ, εξετάζουν τι τους συμφέρει καλύτερα και ψηφίζουν ανάλογα.

Όσο για τους δημοσιογράφους που χρησιμοποιούν αυτές τις εκφράσεις περί ανίερων συμμαχιών, ακολουθούν μια απολύτως θεμιτή διαδικασία για να πετύχουν μια καλύτερη θέση κι έναν καλύτερο μισθό.

ΥΓ. Για τα κατορθώματα της ΕΠΟ, μέσω του προέδρου της Τάκη Μπαλτάκου, δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ούτε το γεγονός ότι ο τελικός κυπέλλου στο Βόλο έγινε με άδειες κερκίδες… Το ότι ο Τάκης Μπαλτάκος διέρρεε πως ήταν επιθυμία του Γιάννη Αλαφούζου να γίνει χωρίς θεατές, λόγω των γνωστών διενέξεων με την θύρα 13 (συλλαλητήριο κ.λ.π.), μάλλον δεν ενόχλησε τον πράσινο πρόεδρο… Όμως τον ενόχλησε η εκλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα