Νίκος Γκάλης: «Θα τα καταφέρει η Εθνική»

«Τα παιδιά χρειάζονται την θετική ενέργεια όλων μας»

Ο Νίκος Γκάλης θα είναι παρών στο Προολυμπιακό Τουρνουά στηρίζοντας τις προσπάθειες της Εθνικής ομάδας αλλά και συμμετέχοντας ως πρεσβευτής σε μια σειρά από κοινωνικές δράσεις της ΕΟΚ.

«Πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ όμορφο τουρνουά. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε την Εθνική ομάδα, δεν υπάρχουν… οπαδικά. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Ξέρω πως ο Βασίλης (Σπανούλης) είναι μαχητής και θα τα καταφέρει», τόνισε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ στο ΕΟΚ Web Radio.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος είπε πως «… η Εθνική ομάδα χρειάζεται και έχει τη θετική ενέργεια όλων μας. Ο Βασίλης είναι όντως μαχητής. Η Εθνική ομάδα όταν πετύχαινε το κατάφερνε επειδή είχε ανθρώπους που το πίστευαν και έκαναν υπερβάσεις, όπως ο Νίκος Γκάλης».

«Στον Βασίλη και όλα τα παιδιά δώσαμε το ερέθισμα, τους δείξαμε τον δρόμο, όχι μόνο της νίκης, αλλά και του επαγγελματισμού. Μόνο έτσι, αν δώσεις και την ψυχή σου, μπορείς να πετύχεις. Και πλέον τα παιδιά είναι επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξης. Ο επαγγελματίας πρέπει να προσέχει τον εαυτό του για να δώσει πράγματα στην ομάδα του», πρόσθεσε ο Νίκος Γκάλης.

Για την επιστροφή της Εθνικής ομάδας στο ΣΕΦ είπε: «Έχω πάρα πολύ καιρό να βρεθώ εκεί. Θα συγκινηθώ πολύ που θα επιστρέψω. Είναι κάτι που το περιμένω και ανυπομονώ να το ζήσω. Ο κόσμος το 1987 μάς έδινε φτερά, ήταν ο έκτος παίκτης. Όσοι το έζησαν μόνο μπορούν να καταλάβουν. Καταφέραμε τότε να κάνουμε το μπάσκετ πρώτο άθλημα, να μπει στο πετσί κάθε Έλληνα. Ο κόσμος αγαπά το μπάσκετ από τότε, αλλά και μετά τις επιτυχίες που ακολούθησαν».

Αναφορικά με τις βελτιώσεις στο ΣΕΦ και την προσέλευση του κοινού ο Βαγγέλης Λιόλιος είπε: «Το γήπεδο έχει μια πολύ όμορφη εικόνα, το μπάσκετ είναι μια διασκέδαση. Θυμάμαι πολύ έντονα μέσα μου τον τελικό του 1987, το τι γινόταν στο γήπεδο. Ήταν παντού κόσμος, θα ήθελα να ζήσουμε κάτι ανάλογο στις 7 Ιουλίου, που είναι πολύ κοντά μας. Θα είναι μαζί μας όλοι οι άνθρωποι του 1987 κι ανάμεσά τους ο Νίκος Γκάλης. Αυτοί που έφεραν το μπάσκετ στα ουράνια».

Σχετικά με το ευαίσθητο πρόσωπο που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια τόνισε: «Πάντα ήμουν ευαίσθητος. Εκείνη την εποχή με ρωτούσαν ‘γιατί δεν γελάς;’ Όταν παίζεις σκοπός είναι η νίκη και πρέπει να είσαι σοβαρός. Μετά τον αγώνα ήμουν μέσα σε όλα, στον χαβαλέ, στα πάντα».

Τέλος, μίλησε για τη συμμετοχή του σε ένα event στο περιθώριο του Προολυμπιακού Τουρνουά, στις 3 Ιουλίου, για τη συμπερίληψη ανθρώπων, από τον ρόλο του πρεσβευτή. «Χαίρομαι πολύ που θα είμαι εκεί, ανυπομονώ», είπε, ενώ ο Βαγγέλης Λιόλιος πρόσθεσε: «Με τον Νίκο έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία. Πέρα από μεγάλος αθλητής, έχει αναλάβει και έναν άλλο ρόλο. Το μπάσκετ είναι αυτό που δίνει ευκαιρίες σε όλους και μπαίνει μέσα στην κοινωνία. Θα γίνουν και άλλες εκδηλώσεις, όπως για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Ο Νίκος δείχνει τον δρόμο σε όλους μας και τον ευχαριστώ πολύ. Μας δείχνει τον δρόμο προς την κοινωνική ευαισθητοποίηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα