Οι μηχανοδηγοί των τρένου εκπέμπουν σήμα κινδύνου

Απέστειλαν εξώδικο σε ΟΣΕ και Hellenic Train με κοινοποίηση σε ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) και σε υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ακόμη και σήμερα θυμάμαι τα λόγια του τότε υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, μετά το δυστύχημα των Τεμπών. Τότε που είχε υποστηρίξει ότι οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι ξαναμπήκαν στις ράγες και ότι μπορούν οι επιβάτες να μετακινούνται με ασφάλεια. Από το δυστύχημα των Τεμπών έχουν περάσει σχεδόν 18 μήνες κι όμως τα κενά ασφαλείας συνεχίζονται καθώς οι μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών κινούνται με ρυθμούς χελώνας. Οι νέες ηγεσίες των Hellenic Train και του ΟΣΕ επιδιώκουν να αφήσουν στην άκρη τις διαφωνίες και την ασυνεννοησία του παρελθόντος και να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεργασίας. Αφετηρία αποτέλεσε η πρώτη συνάντηση που είχαν πριν περίπου είκοσι ημέρες οι δύο πλευρές στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος τού ΟΣΕ Γιάννος Γραμματίδης, ο πρόεδρος της Ηellenic Train Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος τού ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Ρομπέρτο Ρινάουντο.

Την ίδια ώρα οι μηχανοδηγοί μιλούν για εντεινόμενα προβλήματα στο δίκτυο καθώς και για απόλυτη αδιαφορία των αρμόδιων αρχών. Μάλιστα απέστειλαν και σχετικό εξώδικο σε ΟΣΕ και Hellenic Train με κοινοποίηση σε ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) και σε υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Οι μηχανοδηγοί περιγράφουν τριτοκοσμικές καταστάσεις καθώς τα σοβαρά προβλήματα με την φωτοσήμανση και η μη λειτουργία της τηλεδιοίκησης σε ορισμένα τμήματα του δικτύου στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη τους αναγκάζουν να συνεννοούνται με …τηλεγραφήματα. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η πυκνή βλάστηση, η οποία καλύπτει τις ενδείξεις σημάτων ή ακόμη χειρότερα κρύβει την θέση τους με τους μηχανοδηγούς να εκτελούν και χρέη καθαρισμούς της σιδηροδρομικής γραμμής από δέντρα και κορμούς, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή μηχανοδήγηση. Να σημειωθεί ότι η διατήρηση των γραμμών σε καλή κατάσταση αποτελεί ευθύνη του ΟΣΕ, ο οποίος από την πλευρά του δεν είδε με καλό μάτι το εξώδικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα