Στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σήμερα ο Πρωθυπουργός: Οι διακινητές στο επίκεντρο

Εκτός από τη συνάντηση του με τον νεοδιορισθέντα υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται πυρετωδώς για την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ την ερχόμενη Τετάρτη

Με εξωστρέφεια και σημειακές αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δείξει ότι έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών.

Την πρώτη εβδομάδα μετά τον ανασχηματισμό κυριάρχησε η οικονομία, καθώς ανακοινώθηκαν μέτρα για τον μειωμένο ΦΠΑ, την έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για τις βελτιώσεις στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως στο ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, χωρίς όμως να αλλάζει η κεντρική φιλοσοφία του νόμου.

Σήμερα, ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις επισκέψεις στα υπουργεία όπου υπήρξε αλλαγή ηγεσίας, περνώντας την πόρτα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για να συναντήσει τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο μέτωπο του μεταναστευτικού κρίνεται ικανοποιητική από το Μέγαρο Μαξίμου καθώς η συνεργασία με την Τουρκία αποδίδει χωρίς να υπάρχει χαλάρωση από την πλευρά της Άγκυρας στην επιτήρηση της ακτογραμμής της. Ωστόσο, επειδή οι διακινητές αλλάζουν διαρκώς δρομολόγια και τρόπους για να μεταφέρουν ανθρώπους στην Ευρώπη, η κυβέρνηση είναι σε επιφυλακή προκειμένου να συνεχιστεί η αποτροπή στη θάλασσα. Οι ροές που φτάνουν στα νησιά χαρακτηρίζονται διαχειρίσιμες και υπάρχει χώρος στις δομές φιλοξενίας.

Όλοι πάντως, σε κυβέρνηση και κόμμα, προετοιμάζονται για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την Τετάρτη. Οι γκρίνιες των βουλευτών μετά το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου έχουν πυκνώσει, καθώς το κόμμα πέρασε κάτω από τον πήχη που είχε θέσει, κάτι που αναγνώρισε και ο κ. Μητσοτάκης. Η σύγκληση της ΚΟ κρίθηκε απαραίτητη για να υπάρξει η απαραίτητη αποσυμπίεση για την συσσωρευμένη πίεση που υπάρχει, αλλά και για να μεταφέρουν οι βουλευτές το κλίμα από τις περιφέρειες τους.

Περισσότερα από 20 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας έχουν εκφράσει την πρόθεση να τοποθετηθούν στη συνεδρίαση για να εκφράσουν τις ενστάσεις τους για την πορεία του κόμματος ή της κυβέρνησης και τις διαφωνίες που έχουν με ασκούμενες πολιτικές. Υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι το κόμμα κινείται περισσότερο προς το κέντρο αφήνοντας πίσω του παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους και απαιτείται να απευθυνθεί ξανά σε αυτούς. «Δεν υπάρχει περίπτωση επί δικών μου ημερών η Νέα Δημοκρατία να γυρίσει σε πολιτικές περιχαράκωσης, ιδεολογικής περιχαράκωσης», είναι η απάντηση του κ. Μητσοτάκη σε αυτές τις αιτιάσεις, πιστεύοντας ότι η ΝΔ «πλήρωσε στο παρελθόν τέτοιες επιλογές, με ποσοστά πολύ χαμηλότερα». Άλλοι έχουν παράπονα ότι δεν ακούγονται από το «κεντρικό σύστημα εξουσίας» και ο ανασχηματισμός δεν τα μετρίασε αφού αρκετοί είτε νοιώθουν ότι δεν αξιοποιήθηκαν παρά την δουλειά που έκαναν προεκλογικά είτε έχασαν κάθε ελπίδα για μελλοντική αξιοποίηση.

Ο κ. Μητσοτάκης πηγαίνει στην συνεδρίαση για να ακούσει τους βουλευτές του, όπως λένε συνεργάτες του, και να απαντήσει στα όσα θα ακουστούν, δίνοντας το μήνυμα ότι κόμμα και κυβέρνηση έχουν ως μόνο αντίπαλο τα προβλήματα των πολιτών και εκεί θα δοθεί η μεγάλη μάχη το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα