Με γκολ του Φίλκρουγκ στο 92’, η Γερμανία πήρε την πρωτιά 1-1 κόντρα στην Ελβετία

Πέρασαν και οι Ελβετοί ως δεύτεροι στους «16»

Με γκολ του Φίλκρουγκ στο 92’, η Γερμανία έσωσε την παρτίδα (1-1) κόντρα στην Ελβετία και κράτησε την πρωτιά του ομίλου. Πέρασε ως δεύτερη η ομάδα του Γιακίν που βρέθηκε μία ανάσα από σπουδαία νίκη (και την πρώτη θέση) στη Φρανκφούρτη.

Το σκορ είχε ανοίξει ο Εντόι στο 28ο λεπτό με προβολή, ενώ στο 17’ ακυρώθηκε τέρμα του Άντριχ (για φάουλ του Μουσιάλα).

Η Γερμανία μπήκε πιο καλά, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κυκλοφορία της μπάλας, δίχως να νιώθει πίεση. Στο 2’ απείλησε, με τον Γκιντογκάν να χώνεται ανάμεσα σε δύο αντιπάλους, αλλά ο Σαρ τον έκοψε πριν εκτελέσει και παραχώρησε κόρνερ, που έφερε την κεφαλιά του Χάβερτζ, αλλά ο Ζόμερ ήταν σε ετοιμότητα. Στο 17’ η Γερμανία πανηγύρισε γκολ με μακρινό σουτ του Άντριχ, το οποίο αιφνιδίασε τον Ζόμερ, αλλά εν τέλει παρέμεινε το 0-0, αφού είχε προηγηθεί φάουλ του Μουσιάλα στον Έμπισερ.

Σε ένα σημείο στο οποίο δεν… μύριζε γκολ από πλευράς της, η Ελβετία έκανε το 1-0. Ο Ρίντερ στο 28’ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Εντόι την προβολή, προλαβαίνοντας την έξοδο του Νόιερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Σε μία οριακή φάση, αλλά ήταν καλυμμένος.

Από εκεί και μετά μεταμορφώθηκε επιθετικά η ομάδα του Γιακίν που έψαξε το 2-0. Δύο λεπτά μετά, ο Τσάκα με κάθετη πίσω από τη σέντρα βρήκε τον Εντόι, ο οποίος ξέφυγε του Ρίντιγκερ και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

Η Γερμανία δεν υπήρχε σε αυτό το διάστημα, αλλά σταδιακά ανέκαμψε, έφερε την κατοχή της μπάλας στο 61%-39% υπέρ της και βρήκε τις φάσεις για να ισοφαρίσει, δίχως να πετύχει τον στόχο της. Στο 41’, ο Κρόος σέντρα από τα αριστερά, ο Ρίντιγκερ έκανε σκαστή κεφαλιά από καλή θέση, αλλά υπό πίεση και αστόχησε. Αμέσως μετά σπατάλησε νέα ευκαιρία. Ο Μουσιάλα ξεδίπλωσε την κόντρα της «μανσάφτ» και μοίρασε στον Χάβερτς που από εξαιρετική θέση έκανε κακό σουτ, στέλνοντας την μπάλα ψηλά.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και είχαν φάση με τον Μουζιάλα αλλά ο Ζόμερ του έβαλε stop και στη συνέχεια παρότι είχαν ρυθμό οι Γερμανοί χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 70’ για να δουν ευκαιρία. Σε εκείνο το σημείο ο Βιρτς χόρεψε, έδωσε στον Κίμιχ αλλά ο άσος της Μπάγερν φάτσα με το γκολ άργησε να εκτελέσει και ο Ακάντζι του έβαλε block, ενώ στο 82’ το βολέ του Σανέ έφυγε ψηλά.

Στο 84’ η Ελβετία πίστεψε ότι «καθάρισε» το ματς αλλά ο Βάργκας ήταν οφσάιντ, στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Χάβερτς μετά το κόρνερ του Κροος πήγε στο πάνω μέρος του οριζόντιο δοκαριού και στο 88′ το τηλεκατευθυνόμενο σουτ του Τζάκα έβγαλε στο παραθυράκι ο Νόιερ. Στο 92’ έπειτα από τη σέντρα του Ράουμ, ο Φίλκρουγκ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα σε σημείο που Ζόμερ δεν μπορούσε να αντιδράσει διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Ροντρίγκεζ, Ακάντζι, Σαρ, Έμπισερ, Βίντμερ, Τζάκα, Φρόιλερ, Ρίντερ (65’ Βάργκας), Εντόι (65’ Αμντουνί), Εμπολό (65’ Ντουά).

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελζμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (61’ Σλότερμπεκ), Μίτελστεντ (61’ Ράουμ), Άντριχ (65’ Μπάιερ), Κροος, Γκουντογκάν, Βιρτς (76’ Σανέ), Μουζιάλα (76’ Φίλγρουγκ), Χάβερτς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα