Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού για τη φωτιά στην Ύδρα

Το τουριστικό σκάφος Persefoni I, είχε νοικιαστεί από παρέα 17 αλλοδαπών, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν τι είχαν προκαλέσει, έφυγαν από το σημείο και κάλεσαν την Πυροσβεστική

Σε 16 συλλήψεις προχώρησε η Πυροσβεστική το Σάββατο, για φωτιές που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι 13 εξ αυτών αφορούν μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού στην Ύδρα, από την οποία εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική πέρασε χειροπέδες σε ακόμα τρία άτομα για φωτιές σε Νέα Σμύρνη, Δράμα και Σύρο.

Στον εισαγγελέα το πρωί της Κυριακής οι 13 συλληφθέντες για τη φωτιά στην Ύδρα. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει και έκθεση κατάσχεσης του σκάφους.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Συνελήφθησαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024.

Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».

Υπενθυμίζεται πως το τουριστικό σκάφος Persefoni I, το είχε νοικιάσει -κατά πληροφορίες- παρέα 17 αλλοδαπών. Από το σκάφος εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν τη φωτιά στο νησί.

Οι επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν άμεσα τι είχαν κάνει και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και όταν δεν κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, κάλεσαν την Πυροσβεστική και έφυγαν από το σημείο.

Σε τρεις ακόμα συλλήψεις προχώρησε η Πυροσβεστική, για φωτιές που ξέσπασαν σε Νέα Σμύρνη, Σύρο και Δράμα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

Συνελήφθη χθες 21 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ. Αθηνών, αλλοδαπή, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ύπαιθριο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Νέας Σμύρνης, στην Αττική και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Συνελήφθη σήμερα 22 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κυκλάδων, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Μύτικας του Δήμου Ερμούπολης, στη νήσο Σύρο και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Συνελήφθη σήμερα 22 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Καλλιφύτου του Δήμου Δράμας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.668,35€.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα