EURO 2024: Όρθια η Γεωργία με την Τσεχία

Γεωργία και Τσεχία ήθελαν πάση θυσία τη νίκη μετά τις ήττες που γνώρισαν στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου από Τουρκία (3-1) και Πορτογαλία (2-1) αντίστοιχα, πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για να την κατακτήσουν, ωστόσο, έμειναν στο 1-1 και, πλέον, τα πράγματα για να συνεχίσουν στο Euro 2024 γίνονται πάρα πολύ δύσκολα.

Ανώτερη σε όλο το παιχνίδι η Τσεχία έχασε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και ο λόγος είχε ονοματεπώνυμο: Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι. Ο κιπερ της Βαλένθια έκανε φοβερές επεμβάσεις σε στη διάρκεια της αναμέτρησης και ήταν αυτός που εμπόδισε την ομάδα του Ιβάν Χάσεκ από το να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Οι Γεωργιανοί, που πήραν τον πρώτο τους βαθμό στην παρθενική τους συμμετοχή σε τελική φάση Euro, προηγήθηκαν με το πέναλτι του Μικαουτάτζε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, αλλά οι Τσέχοι «απάντησαν» στο 59′ με τον Σικ, ο οποίος λίγο αργότερα τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε από τον Ιβάν Χάσεκ.

Μοιραίος παίκτης της Γεωργίας ο Λομπιανίτζε ο οποίος στο 90΄+5 έχασε απίστευτη ευκαιρία για να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Κβρκβέλια (82′ Γκβελεσιάνι), Κοτσορασβίλι, Κβαρατσκέλια (82′ Λομπιανίτζε), Νταβιτασβίλι (62′ Τσακβετάτζε), Μεκβαμπισβίλι, Τσιταϊσβίλι (62′ Λοτσοσβίλι), Μικαουτάτζε (88′ Κβιλιτάια)

ΤΣΕΧΙΑ (Ιβάν Χάσεκ): Στάνεκ, Χόλες, Χράνατς, Τσούφαλ, Χλόζεκ (55′ Ματέι Γιουράσεκ), Σικ (68′ λ.τρ. Χίτιλ), Πρόβοντ (81′ Μπάρακ), Νταβίντ Γιουράσεκ (81′ Σέβτσικ), Τσέρνι (55′ Λινγκρ), Κρέιτσι, Σούτσεκ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα