Σπουδαία νίκη 3-1 η Αυστρία επί της Πολωνίας

Κυρίαρχοι οι Αυστριακοί βλέπουν πρόκριση

Σπουδαία νίκη 3-1 κόντρα στην Πολωνία, πέτυχε η Αυστρία κάνοντας σημαντικότατο βήμα πρόκριση στα νοκ-άουτ του Euro 2024!

Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, προηγήθηκε νωρίς (9’) με τον Τράουνερ, ενώ παρότι ισοφαρίστηκε στο 30’ με γκολ του Πιόντεκ, κατάφερε να βρει δύο ακόμα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, με Μπαουμγκάρτνερ (66’) και Αρναούτοβιτς (με πέναλτι στο 78’)!

Οι Αυστριακοί παραμένουν ολοζώντανοι στο κυνήγι της πρόκρισης από τον 4ο όμιλο, έχοντας τρεις βαθμούς και περιμένοντας να αντιμετωπίσουν την Ολλανδία για την τελευταία αγωνιστική, ενώ η Πολωνία γνώρισε τη δεύτερη ήττα της, βλέποντας τις πιθανότητες πρόκρισής της να ελαχιστοποιούνται.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Αυστρία να παίρνει τα «ηνία» από τα πρώτα λεπτά, έχοντας διαρκώς την μπάλα στα πόδια της και καταφέρνοντας να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε μπροστά στην εστία του Σέζνι, στο 9’. Ο Μουένε βρήκε χώρο και έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Τράουνερ να κάνει την κίνηση στο πρώτο δοκάρι και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχη κεφαλιά!

Οι Αυστριακοί εκμεταλλεύτηκαν το πολύ καλό τους ξεκίνημα, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα, ενώ οι Πολωνοί αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Η ομάδα του Πρόμπιερτζ έδειξε… σημάδια ζωής στο 17’, όταν οι επιθετικοί της μπήκαν για πρώτη φορά στη μεγάλη περιοχή της αντιπάλου τους, με ένα σουτ του Ζιελίνσκι να σταματά στον Μουένε. Οι Πολωνοί ζήτησαν πέναλτι για χέρι, αλλά οι διαιτητές δεν είδαν παράβαση, ενώ ένα λεπτό αργότερα (18’), ο Φρανκόφσκι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ζαλέφσκι βρέθηκε αμαρκάριστος σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε πολύ ψηλά άουτ.

Με τα ποσοστά κατοχής της Αυστρίας να κινούνται γύρω στο 65%, η Πολωνία βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της μετά το 25’, πλησιάζοντας πιο συχνά στη μεγάλη περιοχή της αντιπάλου της. Στο 27’ ο Λίνχαρτ επενέβη με κεφαλιά απομακρύνοντας ένα απειλητικό μακρινό σουτ του Πιοτρόφσκι, ενώ στο 29’ ο αμυντικός της Φράιμπουργκ δήλωσε ξανά «παρών», διώχνοντας σε κόρνερ ένα πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Φρανκόφσκι. Τελικά, η Πολωνία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 30’, όταν μετά από φάση διαρκείας που εξελίχθηκε μπροστά στα καρέ της Αυστρίας, ένα πρώτο σουτ του Μπεντνάρεκ από πολύ καλή θέση σταμάτησε στον Τράουνερ, αλλά στη συνέχεια ο Πιόντεκ βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, πλασάροντας σωστά από κοντά και διαμορφώνοντας το 1-1!

Η Αυστρία «απάντησε» στο 39’, όταν μετά από γρήγορη αντεπίθεσή της, ο Σάμπιτζερ μπήκε στη μεγάλη περιοχή, έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει στον Σέζνι, τον οποίο απείλησε ξανά στο 42’, με ένα μακρινό του σουτ να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Πεντζ είχε απάντηση σε όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζιελίνσκι.

Ισορροπημένο το παιχνίδι και μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, με την Αυστρία να απειλεί πρώτη στο 52’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βίμερ, ο Πος έπιασε αδύναμη κεφαλιά που μπλόκαρε με άνεση ο Σέζνι, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Πιόντεκ δοκίμασε σουτ από μακριά, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 60’ ο Πρόμπιερζ άλλαξε το επιθετικό του δίδυμο, αντικαθιστώντας Πιόντεκ και Μπούκσα με Λεβαντόφσκι και Σσβιντέρσκι, όμως ήταν η Αυστρία εκείνη που κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 67’, όταν μετά από άψογη κυκλοφορία της μπάλας, πάσα του Πρας και υποδειγματική προσποίηση του Αρναούτοβιτς, ο Μπαουμγκάρτνερ βρήκε χώρο και πλάσαρε εύστοχα για το 2-1!

Η Πολωνία λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα, με τον Πεντζ να αποκρούει με δυσκολία ένα απειλητικό σουτ του Σβιντέρσκι στο 69′, ενώ στο 75′ ο Σέζνι είχε και εκείνος απάντηση σε συρτό σουτ του Βίμερ. Τελικά, η Αυστρία «κλείδωσε» τη νίκη της στο 78′, με τον Σάμπιτζερ να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Σέζνι και να προσπαθεί να τον περάσει, με τον Πολωνό τερματοφύλακα να τον ανατρέπει, κάνοντάς του πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αρναούτοβιτς για το 3-1!

Στο 84′ ο Σέζνι έκανε την επέμβαση του ματς, αποκρούοντας εντυπωσιακότατα ένα μακρινό σουτ του Πος, ενώ στο 85′ ο Λάιμερ πέρασε και τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει προ κενής εστίας από πλάγια θέση.

Διαιτητής: Χαλίλ Ουμούτ Μέλερ (Τουρκία)

Πολωνία (Πρόμπιερτζ, 3-5-2): Σέζνι – Νταβίντοβιτς, Μπεντνάρεκ, Κίβιορ – Φρανκόφσκι, Σλιζ (75’ Γκροζίτσκι), Πιοτρόφσκι (46’ Μόντερ), Ζαλέφσκι, Ζιελίνσκι (86’ Ουρμπάνσκι)– Μπούκσα (60’ Σβιντέρσκι), Πιόντεκ (60’ Λεβαντόφσκι)

Αυστρία (Ράγκνικ, 4-2-3-1): Πεντζ – Πος, Λίενχαρτ, Τράουνερ (58’ Ντάνσο), Μουένε (63’ Πρας) – Γκρίλιτς (46’ Βίμερ), Ζίβαλντ – Λάιμερ, Μπαουμγκάρντνερ (81’ Σμιντ), Σάμπιτζερ – Αρναούτοβιτς (81’ Γκρέγκοριτς)

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα