Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ Πρωταθλητής Ελλάδος στο Handball 2023-2024

Τo όραμα του καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή για το Handball στην Ελλάδα που πήρε σάρκα και οστά και η περαιτέρω αναβάθμιση του αθλήματος μετά τη συνένωση με τον Ολυμπιακό.

Το τέταρτο Πρωτάθλημα Ελλάδος της ιστορίας της πανηγύρισε η ομάδα Handball Ανδρών ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ, με Χορηγό Εκπαίδευσης το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, ενώ πριν τη συνένωση με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ η ομάδα Handball των ΙΕΚ ΞΥΝΗ –ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.- είχε επίσης στεφθεί Πρωταθλήτρια Ελλάδος (2016-2017)!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας αφού στον πέμπτο και τελευταίο τελικό της Handball Premier στο κλειστό της Ηλιούπολης -με «όπλο» τον κόσμο του και κατάθεση ψυχής- νίκησε με 33-29 την ΑΕΚ και έκανε το 3-2 στη σειρά, «κλείνοντας» με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν 2023-24!

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος 2022-2023 κατέκτησαν πανάξια τον πολυπόθητο τίτλο του Πρωταθλήματος, ενώ έχουν ήδη στην «τροπαιοθήκη» τους άλλα 3 Πρωταθλήματα Ελλάδος (2018, 2019, 2022) και 3 Κύπελλα Ελλάδος (2018, 2019, 2023).

39 χρόνια ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ στο Handball

Ο Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής έχοντας μια έμφυτη αγάπη για τον Αθλητισμό, «αγκάλιασε» το άθλημα του handball από τα πρώτα χρόνια της «γέννησής» του στη χώρα μας, 5 μόλις έτη μετά την ίδρυση της ΟΧΕ (Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος) το 1979. Δημιούργησε την ομάδα χάντμπολ «ΣΧΟΛΕΣ ΞΥΝΗ», η οποία το 1984 ξεκίνησε να κάνει τις προπονήσεις της στο ανοιχτό προαύλιο της Ν. Χαλκηδόνας, αποτελούμενη μόνο από μαθητές/σπουδαστές των Σχολών, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου 1985 συστάθηκε από επαγγελματίες αθλητές.

Αποκορύφωμα των επιτυχιών της ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 1995, επικρατώντας του Φίλιππου Βέροιας.

Μετά από χρόνια δυναμικής παρουσίας στο άθλημα του χάντμπολ, η ομάδα μετονομάστηκε το 2014 σε Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Δικέας και λίγο μετά σε ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. (Νέας Ιωνίας)!

Ως ΙΕΚ ΞΥΝΗ N.I. συνέχισε να πρωταγωνιστεί με τις επιτυχίες της τόσο στο Κύπελλο Ελλάδος, όσο και στο Πρωτάθλημα της Α1, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδος 2016-2017.

Τον Ιούλιο του 2017 ο Πρωταθλητής Ελλάδος ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. συνενώθηκε με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π. και έκτοτε συνεχίζει δυναμικά με σερί επιτυχιών στη Handball Premier League ως ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ, με Χορηγό Εκπαίδευσης το ΙΕΚ ΑΛΦΑ!

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ένθερμη υποστήριξη και ανάδειξη του αθλήματος του handball από τον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΞΥΝΗ εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης και αποκλειστικής 67ετούς πρωτοβουλίας του ομίλου, «Αθλητισμός & Εκπαίδευση», που στοχεύει διαχρονικά στην προβολή της άρρηκτης σύνδεσης μεταξύ του αθλητισμού και της εκπαίδευσης, ενσαρκώνοντας το όραμα του ιδρυτή και προέδρου του Εκπαιδευτικού ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ, Καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή.

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΞΥΝΗΣ: «Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα-κόσμημα για το ελληνικό handball»!

Αναφερόμενος στην κατάκτηση του 4ου Πρωταθλήματος Ελλάδος από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ/ΟΜΙΛΟ ΞΥΝΗ, ο Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής, Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ, δήλωσε σχετικά:

«Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα-κόσμημα για το ελληνικό handball: τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ/ΟΜΙΛΟ ΞΥΝΗ! Δημιουργούμε χιλιάδες νέους φιλάθλους του πραγματικά συναρπαστικού αυτού αθλήματος και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό! Είμαι σίγουρος ότι χιλιάδες νέοι αγκαλιάζουν σήμερα το handball, καθώς το έμαθαν και όσοι δεν το γνώριζαν.

Με ιστορία στο άθλημα του handball από την ίδρυση της πρώτης ομάδας των Σχολών ΙΕΚ ΞΥΝΗ το 1985 και έχοντας σημειώσει μεγάλες επιτυχίες (Κύπελλο Ελλάδος 1995, Πρωτάθλημα Ελλάδος 2017), δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ/ΟΜΙΛΟ ΞΥΝΗ! Ευχαριστούμε τους φιλάθλους για την στήριξή τους σε αυτόν τον πέμπτο και καθοριστικό τελικό Πρωταθλήματος με την ΑΕΚ όπου έδωσαν βροντερό “παρών”»!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα