Ο Ηλιόπουλος δεν είναι Μελισσανίδης που ήξερε… καντάρια μπάλα

Sports Παρασκήνια

H αλλαγή στην διοικητική ηγεσία της ΑΕΚ, δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς διακόπτεται η συνέχεια που είχε ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια. Ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν είναι Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο άνθρωπος που του έλεγες ένα για την μπάλα και καταλάβαινε εκατό. Που είχε φάει τα γήπεδα με το κουτάλι και ήξερε πως θα πρέπει να κινηθεί για να πάρει παίκτες να κατακτήσει τίτλους, να δημιουργήσει ισορροπίες, να κάνει κινήσεις στο παρασκήνιο προκειμένου να προστατέψει την ομάδα του. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι όλα χρήμα.

Με το που άλλαξε ο μεγαλομέτοχος, έφυγε ο πρώτος σκόρερ της περασμένης σεζόν. Ο Πόνσε αποτελούσε μια σπουδαία μονάδα. Αλλαγές αναμένονται πολύ περισσότερες σε έναν δρόμο δύσκολο, καθώς θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. Αυτή τη φορά γνωρίζει ότι έχει μόνο μία επιλογή σε αντίθεση με την περσινή της χρονιά. Τότε απέκλεισε τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και έφτασε μέχρι τα playoffs του Champions League, πριν καταλήξει εν τέλει στους ομίλους του Europa League, μετά τον αποκλεισμό από την Αντβέρπ.

H AEK μπαίνει στην Ευρώπη με την πλάτη στον τοίχο, καθώς όχι μόνο μπορεί να πέσει πάνω σε κάποια ομάδα από πρωτάθλημα πρώτης ταχύτητας στα play-off, αλλά και γιατί τα προκριματικά κρύβουν ιδιαιτερότητες που μπορούν να «καμουφλάρουν» τη διαφορά ποιότητας ακόμα και με υποδεέστερους αντιπάλους. Τα ματς του δεύτερου προκριματικού θα διεξαχθούν στις 25 Ιουλίου, και 1η Αυγούστου αντίστοιχα. Αν η ΑΕΚ προκριθεί, θα κληθεί να δώσει τα δύο παιχνίδια του τρίτου προκριματικού γύρου, στις 8 και 15 Αυγούστου, ενώ τα playoffs είναι προγραμματισμένα για τις 22 και 29 του ίδιου μήνα. Συνεπώς μπροστά στην ΑΕΚ υπάρχει ένα… καλοκαιριάτικο βουνό. Ο Αλμέιδα είναι καλός προπονητής, αλλά σε έναν μήνα δίνει επίσημο αγώνα και η συμπλήρωση του ρόστερ έχει πολύ δρόμο μπροστά. Ο Ηλιόπουλος πρέπει και να τρέξει, αλλά και να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις, χωρίς την κατάλληλη εμπειρία. Θα στοιχήσει αυτό στην ΑΕΚ;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα