Λαχείο ο Καμαρά στον ΠΑΟΚ που μπορεί να μην… βγει

Sports Παρασκήνια

O ΠΑΟΚ τράβηξε το λαχείο του Μαντί Καμαρά. Ήταν ένας παίκτης που ήθελε πολύ ο Ραζβάν Λουτσέσκου προκειμένου να ενισχύσει την μεσαία του γραμμή, αλλά έρχεται από μια περίοδο παροπλισμού. Κι εκεί είναι το ερωτηματικό. Πότε θα ενσωματωθεί ο παίκτης από τη Γουινέα, και θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του; Στον Ολυμπιακό γιατί δεν μπορούσε ν’ αποδώσει; Κατάντησε να είναι προκλητικά αδιάφορος και οδηγήθηκε εκτός πρώτης ομάδας. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο θα του καταβάλει το ποσό των 1.2 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για κάθε έναν από τα τρία έτη του συμβολαίου , ενώ ο 27χρονος μέσος θα λάβει επιπλέον 1.2 εκατομμύρια ως μπόνους υπογραφής.

Ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού το 2018 έναντι 700.000 ευρώ από την Αζαξιό, ακολουθώντας τον δρόμο που είχε ανοίξει 1,5 χρόνο νωρίτερα ο Σισέ. Την καθοριστική εισήγηση είχε κάνει ο Φρανσουά Μοντεστό, επικεφαλής του scouting των «ερυθρολεύκων» και υπεύθυνος για μία άτυπη συνεργασία που είχε η γαλλική ομάδα με τον σύλλογο του Πειραιά. Αρχικά, η αξία του στο transfermarkt ήταν 300.000 ευρώ, κατάφερε να την εκτοξεύσει στα 15.000.000 ευρώ το 2021 (όταν άρχισαν και οι πρώτες κρούσεις και ο Ολυμπιακός τον κοστολογούσε 20 εκατομμύρια) και πλέον βρίσκεται στα 6 εκατομμύρια.

Παρότι πρόσφατα, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, ο Μαντί ευχαρίστησε τους «ερυθρόλευκους» για την ώθηση που έδωσαν στην καριέρα του, το γυαλί στις σχέσεις τους είχε ραγίσει νωρίτερα. Οι Πειραιώτες του είχαν κάνει πρόταση ανανέωσης τον Ιανουάριο την οποία απέρριψε, παρότι είχε κρούσματα απειθαρχίας (αργοπορία έλευσης στην προπόνηση). Ο ίδιος θεώρησε τους «ερυθρόλευκους» και υπεύθυνους γιατί δεν διευκόλυναν την Ρόμα να τον αγοράσει.

Η Ρόμα είχε δώσει 1,2 εκατομμύρια ευρώ για τον δανεισμό του το 2022 κατόπιν εισήγησης του Μουρίνιο, δεν έδωσε, όμως, τα σχεδόν 12.000.000 ευρώ της ρήτρας αγοράς στο φινάλε του δανεισμού. Εξάλλου στην Ιταλία δεν έπεισε πως μπορούσε να σταθεί.

Έχει τρομακτική αδυναμία στην μητέρα του, την οποία έχει και ως ίνδαλμά του. «Πάλεψε πολύ στην ζωή της και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Αν σταματούσα το ποδόσφαιρο για έναν λόγο, θα ήταν για να την βοηθήσω», έχει δηλώσει ο ίδιος. Φορά καλαμίδες στις οποίες έχει το πρόσωπό της, όπως και εκείνο της μικρής αδερφής της, της θείας του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα