VAR: Θα γίνει η ΝΔ…. ΣΥΡΙΖΑ;

Sports Παρασκήνια

Το VAR μπήκε στην ποδοσφαιρική μας ζωή, τον Μάιο του 2019 όταν ο τότε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υπέγραψε τη σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου»!

«Η χρήση του Video Assistant Referee στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα βοηθήσει τον φίλαθλο να ασχολείται λιγότερο με τις αποφάσεις του διαιτητή και περισσότερο με το θέαμα», δήλωνε τότε  ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ! Αλλά και…: «Είναι ένα πρώτο βήμα για το συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ώστε μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών να αυξήσει την αξιοπιστία του».

Aντί να το πλήρωναν οι ΠΑΕ (η Super League ή η ΕΠΟ, όπως γίνεται στο εξωτερικό), τα λεφτά βγήκαν  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η ιστορία (μαζί με τον ΦΠΑ) έφτασε τα 13 εκατ. ευρώ, όταν στη Γερμανία και στην Ιταλία τα αντίστοιχα VAR (και με… οφσάιντ) κόστιζαν 5-7 εκατ. ευρώ.

Όσοι τολμούσαν να ρωτήσουν για ποιο λόγο η κυβέρνηση ανέλαβε τη δουλειά, απαντούσαν ότι… «το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα “έχει βασανιστεί” και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε διαφάνεια και αξιοπιστία».

Δικαιολογίες υπάρχουν πάντα. Και τώρα που έληξε η σύμβαση πάμε για νέο… VAR. Πόσο θα πάει το μαλλί και ποιος θα το πληρώσει; Θα γίνει και η ΝΔ… ΣΥΡΙΖΑ;

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα