Παναθηναϊκός: Το μόνο σχέδιο είναι … ότι δεν υπάρχει σχέδιο

Οι κινήσεις στο τριφύλλι δεν δείχνουν ότι ο κόσμος μπορεί να αισιοδοξεί για ένα καλύτερο αύριο…

Η  είδηση ότι ο Παναθηναϊκός ανανέωσε μεσοβδόμαδα το συμβόλαιο του 35χρονου Ζέκα ακούστηκε περίεργα στ΄αυτιά του κόσμου του τριφυλλιού. Ο Ελληνο-πορτογάλος μέσος ήρθε για να κλείσει την καριέρα του στους πράσινους, αλλά απ΄ότι φαίνεται ακόμη δεν το έχει πάρει απόφαση. Γι αυτό και η διοίκηση των πρασίνων αποφάσισε να τον ανανεώσει για ένα χρόνο ακόμη παρότι δεν έχει να περιμένει και πολλά πράγματα στο αγωνιστικό σκέλος απ΄αυτόν.  Μετά την ανανέωση του Ζέκα ήρθε και η πρόσληψη του Τζαβέλλα (η οποία ενόχλησε μέχρι και τον ήρεμο Μπασινά) στο ποδοσφαιρικό τμήμα και έδεσε το γλυκό!

Μια χαρά είναι για τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού ο Ζέκα. Θα μπορούσαν να τον κάνουν γενικό αρχηγό και να αποκτήσει έναν ρόλο στην ομάδα από το να πιάνει μια θέση στο ρόστερ του τριφυλλιού όταν εδώ και χρόνια η ομάδα δεν έχει βγάλει έναν παίκτη από τα σπλάχνα της. Από τις μεγάλε ακαδημίες της Παιανίας που μετακόμισαν στο Κορωπί είναι αμφίβολο αν έχει βγει κάποιος μετά τον Καραγκούνη.

Η πιο μεγάλη μεταγραφή που θα κάνει ο Παναθηναϊκός στην ιστορία του (αν γίνει τελικά) είναι ο Φώτης Ιωαννίδης.  Με τον Κομπότη να έχει ποσοστά για τον παίκτη λόγω της μετακίνησής του από τον Λεβαδειακό.

Σημειολογικά, η κίνηση ανανέωσης του Ζέκα δεν άρεσε και γι άλλους λόγους. Πρώτον, διότι αποκλείεται ο νέος προπονητής (ο Αλόνσο) να τον ήξερε και να ζήτησε την παραμονή του. Δεύτερον, γιατί η ομάδα έπρεπε ήδη να έχει κάνει κινήσεις για την ενίσχυσή της διότι αποχώρησαν παίκτες σε σχέση με πέρσι και δεν αντικαταστάθηκαν με πρώτο και καλύτερον τον Μπερνάρ. Προφανώς, γι αυτό ο Αλαφούζος δεν δίνει το πράσινο φως για να πάρει μεταγραφή ο Ιωαννίδης στην Ίπσουιτς ή την Σπόρτινγκ που προσφέρουν το μεγάλο ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Διότι αν τώρα στην πράσινη ΠΑΕ έπαιρναν και την απόφαση να παραχωρήσουν τον Ιωαννίδη χωρίς να έχουν κάνει ούτε μισή μεταγραφή θα ξεκινούσαν τα …συλλαλητήρια!

Ήδη οι επιλογές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια από τον (τεχνικό διευθυντή) Γιάννη Παπαδημητρίου είναι στο στόχαστρο. Από τις μεταγραφές του Βιλένα, του Τζούριστιτς, του Πάλμερ, του Ζέκα, Λημνιού  και Μλαντένοβιτς (που τις φόρτωσαν στον Γιοβάνοβιτς χωρίς να έχει ιδέα) μέχρι τις εισηγήσεις του Τερίμ για Ακαϊντίν και Ούγκο. Ήδη εκτός από τον Μπερνάρ (που έτρεχαν να τον αγοράσουν όταν είχε…κλείσει στην Ατλέτικο Μινέιρο) δεν ανανεώθηκε ο Παλάσιος και έχει γίνει σήριαλ το αν θα μείνει ή όχι ο τερματοφύλακας Ντραγκόφσκι. Η ελπίδα του είναι να βγει ο Μαξίμοβιτς (τον οποίο από τον περασμένο Ιανουάριο έχει κλείσει ο Παναθηναϊκός) και ο Μπάλντοκ για να ταιριάξουν κάπως με τον Μπακασέτα και τον Αράο που είναι ποιοτικοί παίκτες.

Το πρόβλημα είναι ότι με… Ζέκα τα διαρκείας δεν θα πάρουν τα πάνω τους και αν τελικά επιβεβαιωθεί η απόφαση να πάει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ η ομάδα θα  κινδυνεύσει να παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων των ποδοσφαιριστών ειδικά αν στραβώσει και η υπόθεση της Ευρώπης όπου οι πράσινοι δεν είναι και σίγουρο ότι στα προκριματικά του Europa League μπορούν να αποκλείσουν την βουλγαρική Μπότεβ ή την Μάριμπορ από την Σλοβενία μετά την κλήρωση που έγινε μεσοβδόμαδα.

Και τότε θα αρχίσουν τα όργανα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα! Μια διοίκηση που γνωρίζει από μπάλα πρώτα θα έκλεινε τις μεγάλες εκκρεμότητες, δηλαδή θα έπαιρνε αριστερό μπακ (ακόμη συζητάνε για τον Γιαννούλη), εξτρέμ (δυο), σίγουρα έναν μέσο, έναν στόπερ και τερματοφύλακα και μετά θα ανανέωνε και ο Ζέκα αν αυτό ήταν το πρόβλημα….

Καλός παίκτης, αλλά…πρώην παίκτης πλέον. Την περσινή σεζόν όποτε χρησιμοποιήθηκε δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Ένα πράγμα καλό είχε, το ότι έτρεχε ασταμάτητα, αλλά πλέον τον πήραν τα χρόνια και δεν έχει ούτε αυτό. Δεν κόβει αντίπαλο, πάσα άνω των 2.5 μέτρων δεν μπορεί, μαρκάρει με τη σκέψη και δεν μπορεί να τελειώσει φάσεις….

Φυσικά, δεν φταίει ο Ζέκα που είναι ένας συμπαθέστατος άνθρωπος και καλό παιδί. Τώρα όμως δεν υπάρχει και Γιοβάνοβιτς για να του ρίξουν την ευθύνη, αλλά ούτε και ο Τερίμ που δεν καταλάβαινε και δεν τον ένοιαζε τι έγραφαν οι ελληνικές εφημερίδες και τα σάιτ.  Φταίει η λογική του παραλόγου που επικρατεί στον Παναθηναϊκό όταν αντί να φροντίσει να αξιοποιήσει τις ακαδημίες του και να κρατήσει κάποιους παίκτε με όνειρα και φιλοδοξίες κινδυνεύει να τους χάσει κι αυτούς!

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός αδυνατεί να αξιοποιήσει και ορισμένα διαμάντια της ακαδημίας του. Ο  Μπιλάλ και ο Ρομάνο θα φύγουν ελεύθεροι ενώ ενδιαφέρονται κάμποσες μεγάλες ομάδες να τους υπογράψουν και ο κόσμος δεν τους είδε ποτέ στην πρώτη ομάδα για να παίζουν παίκτες της σειράς, όπως ο Σπόραρ και ο Βιλένα. Ο ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου και τον Γκαρσία βγάλανε μια φουνριά παικτών. Ο Ολυμπιακός επένδυσε την ακαδημία του και έχει χρυσό μέλλον.  Σε άλλες ομάδες παίκτες σαν τον Μπιλάλ θα είχαν ανέβει ήδη να δουλευτούν και πλέον θα ήταν καθιερωμένοι και η αξία τους θα ήταν πολλαπλάσια.

Μόνον ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να τους χάσει κιόλας αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τους αξιοποιήσει. Το να πάρεις πέντε ή έξι μικρούς στην προετοιμασία της ομάδας στο εξωτερικό δεν λέει κάτι όταν στον Παναθηναϊκό ο Μουνιόθ (το 2007) είχε πάρει ένα βράδυ τον Νίνη (16 χρονών και 9 μηνών) από τους μικρούς και τον έβαλε να παίξει βασικό σε ένα ματς με το Αιγάλεω δείχνοντας ποιος πρέπει να είναι ο δρόμος στις ομάδες…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα