Αργεντινή: Ξεπουλούν τα υπάρχοντά τους οι πολίτες για λίγα πέσος

Το 55% του πληθυσμού πλήττεται από τη φτώχεια την ώρα που ο πληθωρισμός έτρεχε τον Μάρτιο με ετήσιο ρυθμό 287%

Λαγούς με πετραχήλια είχε τάξει προεκλογικά στους ψηφοφόρους της Αργεντινής ο Χαβιέρ Μιλέι οι οποίοι τον έστειλαν δια των ψήφων τους τον Νοέμβριο του 2023 στην προεδρία της λατινοαμερικανικής χώρας με την προσδοκία ότι οι ζωές τους θα καλυτερέψουν.

Ένα εξάμηνο μετά οι… λαγοί αγνοούνται όσο για τα «πετραχήλια» οι Αργεντινοί τα σκοτώνουν στα ενεχυροδανειστήρια της χώρας προκειμένου να εξασφαλίσουν μερικά πέσος για να ζήσουν.

Αιτία; Η αύξηση της φτώχειας που σύμφωνα με έρευνες πλήττει περισσότερο από το 55% του πληθυσμού, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 46 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η δημοσιογραφική «αυτοψία» που έκανε προ ημερών το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι αποκαλυπτική του μεγέθους της ανέχειας που μαστίζει τους Αργεντινούς καθώς έφερε στο φώς δεκάδες μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν φτάσει σε σημείο να εκποιούν οικογενειακά κειμήλια και κοσμήματα όπως ρολόγια και δαχτυλίδια έναντι πινακίου φακής.

Όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ενεχυροδανειστές κάνουν χρυσές δουλειές αφού λόγω της ανάγκης των πολιτών για ρευστό ο ρυθμός των συναλλαγών στις εν λόγω επιχειρήσεις έχουν τριπλασιαστεί συγκριτικά με το τι συνέβαινε έναν χρόνο πριν.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο ο πληθωρισμός στην Αργεντινή έτρεχε με ετήσιο ρυθμό 287%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα