Κυριάκος Μητσοτάκης: Χτίζει νέο φιλολαϊκό προφίλ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του, μέρα με τη μέρα, αποδεικνύει πως έχει αντιληφθεί τη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος σε τομείς της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και προχωρά, σε συνεργασία με υπουργούς του, σε σειρά πρωτοβουλιών, εφαρμογής νόμων και νέας νομοθεσίας.

Η έκτακτη φορολόγηση 33% στα υπερκέρδη στα κέρδη των διυλιστηρίων για το 2022 και το 2023, που θα αποφέρει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, 300 εκατ. ευρώ, η  μείωση του ΦΠΑ στα ταξί, take away και υπηρεσίες delivery στον καφέ, η μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ και από κάποιες επιχειρήσεις, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θα προσφέρουν ανάσες στο εισόδημα των νοικοκυριών, θα ενισχύσουν τις ευάλωτες ομάδες και θα ευνοήσουν μέτρα ενίσχυσης της Υγείας και της Εκπαίδευσης.

Σημαντικός, επίσης, είναι ο στόχος στο τέλος της τετραετίας ο χαμηλότερος μισθός να αγγίζει τα  950 ευρώ και ο μέσος να ξεπερνά τα 1.400 ευρώ, ο αυστηρός έλεγχος της αγοράς και η ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του Συνήγορου του Καταναλωτή ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας και η αισχροκέρδεια, που θα αποκλιμακώσουν τις τιμές.

Τέλος,η συνεχιζόμενη στήριξη του «καλαθιού του νοικοκυριού και η χρήση του e-katanalotis με τα 3000 προϊόντα και τις συγκρίσεις που έχει τη δυνατότητα να κάνει ο καταναλωτής, θα αποδειχτούν απολύτως αποτελεσματικά μέσα τιθάσευσης της ακρίβειας.

Από την άλλη πλευρά, η εφαρμογή των αλλαγών του Ποινικού Κώδικα για την ενδοοικογενειακή βία και το buling, το panic button και η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, η καλύτερη κατανομή του προσωπικού της ΕΛΑΣ και η προσαρμογή της στις ανάγκες της εποχής θα βελτιώσουν το κλίμα ασφάλειας και θα μειώσουν τα περιστατικά βίας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα