Η ρηξικέλευθη πρόταση Στουρνάρα για τους Ρομά

Την ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας "βλέπει" ο διοικητής της ΤτΕ

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Γιάννης Στουρνάρας παρεμβαίνει στη δημόσια συζήτηση όταν κρίνει ότι πρέπει να επιστήσει την προσοχή των κυβερνώντων –πρώην και νυν– για θέματα οικονομία και δημοσιονομικής σταθερότητας.  Δεν είναι, ωστόσο, λίγες και οι φορές που με την πείρα του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος προτείνει «καλές πρακτικές» που θα λειτουργήσουν ως καύσιμο κίνησης για την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας. 

Του λόγου το αληθές επιβεβαίωσε ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης με την παρουσία του στο διεθνές διήμερο συνέδριου που διοργάνωσε το ΤΜΕΔΕ με τίτλο «Σχεδιάζοντας τις Βιώσιμες Στρατηγικές του Αύριο». Εκεί, ο Γ. Στουρνάρας μίλησε μεταξύ άλλων και για την φοροδιαφυγή επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα που πρέπει να «χτυπηθεί», ενώ σε άλλο σημείο αναφερόμενος στην «καυτή» πατάτα της έλλειψης εργατικού δυναμικού είπε επί λέξει τα εξής: «Να κάνω μια ρηξικέλευθη πρόταση; Να δούμε σαν χώρα το θέμα των Ρομά και πώς θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στην αγορά εργασίας;».

Θυμίζεται ότι διοικητής της ΤτΕ και πρώην υπουργός Οικονομικών έχει μιλήσει θετικά στο πρόσφατο παρελθόν για την ενσωμάτωση μεταναστών προκειμένου να συμπληρωθεί το κενό του εργατικού δυναμικού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα