Μετά τον Ανδρουλάκη ποιος;

Το σίγουρο είναι πως κανείς από όσους θέλουν να γίνουν Βεζίρηδες στη θέση του Βεζίρη δεν έχουν το πολιτικό ανάστημα που απαιτεί η ιστορική θέση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ

Τον χορό των δελφίνων άνοιξε χθες η Νάντια Γιαννακόπουλου και σήμερα τη σκυτάλη πήραν  οι υπόλοιποι επίδοξοι διάδοχοι. Πλην του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που  έχει δηλώσει πως δεν έχει ηγετικές φιλοδοξίες ο… πάγκος του ΠΑΣΟΚ αποτελείται από τον Παύλο Γερουλάνο, Μιχάλη Κατρίνη, Μανώλη Χριστοδουλάκη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιλένα Αποστολάκη, Παύλο Χρηστίδη και φυσικά τον  νεόκοπο Χάρη Δούκα.

Άμεσα Γερουλάνος και Γιαννακοπούλου έθεσαν θέμα ηγεσίας ενώ Κατρίνης και Χρηστίδης δηλώνουν παρόντες αν ανοίξει η διαδικασία.

 

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κάποτε στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση, λειτούργησε ουσιαστικά ως θρυαλλίδα των εξελίξεων. Πρότεινε επίσπευση των διαδικασιών εκλογής που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο του 2025 και έθεσε ευθέως θέμα επίσπευσης του χρονοδιαγράμματος για εκλογή αρχηγού από τη βάση, έως το τέλος του έτους.

Στην επιστολή του ο βουλευτής Αρκαδίας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει πως δεν επετεύχθη «ο στόχος του κόμματός μας για τη δεύτερη θέση» και προσθέτει ότι το κόμμα χρειάζεται  «restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς!».

Μετά ακολούθησε: Ανακοίνωση κύκλων της Χαρίλαου Τρικούπη πως …αποτάσσει την εσωστρέφεια , απόρριψη από τον ίδιο τον Ανδρουλάκη της πρότασης  και… δηλώσεις υπέρ του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από τα ανωτέρω στελέχη και όχι μόνο.

Το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, που επικαλέστηκαν οι κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, ορίζει ότι η εκλογή προέδρου θα πρέπει να γίνει τον Οκτώβριο του 2025.

«Ο πρόεδρος του κόμματος εκλέγεται άμεσα από τη βάση τουλάχιστον κάθε τέσσερα χρόνια από το σύνολο των μελών και φίλων του φορέα. Στη διαδικασία εκλογής προέδρου για την ανάδειξη υποψηφιοτήτων απαιτούνται υπογραφές από το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή 5.000 υπογραφές του συνόλου των μελών (κάθε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή κάθε απλό μέλος υπογράφει για έναν μόνο υποψήφιο)» αναφέρει.

Παράλληλα, προβλέπει: «Ανάμεσα στα Τακτικά Συνέδρια μπορεί να συγκληθεί Έκτακτο ή Διαρκές Συνέδριο. Η σύγκληση γίνεται είτε α) με απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, έπειτα από αίτημα του 1/3 των μελών της ή αίτημα της πλειοψηφίας των Νομαρχιακών Επιτροπών ή αίτημα του 20% των μελών του φορέα, είτε β) εφόσον το ζητήσει το 40% των μελών του φορέα, είτε γ) με απόφαση προέδρου».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα