Με εγωισμούς και αλλαζονεία οδεύει η Κεντροαριστερά

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Αριστεράς για σενάρια που κυκλοφορούν για ενοποίηση της κοινοβουλευτικής της ομάδας με εκείνη του ΠΑΣΟΚ, με την αντιπροεδρία να δίνεται στην ΄Εφη Αχτσιόλου.

Ο εγωισμός των δύο αρχηγών, η “φιλαρέσκεια” και η αλλαζονεία που επιδεικνύουν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Μίμης Ανδρουλάκης αλλά και ο κομματισμός και “αριστερισμός” κάποιων μεγαλοστελεχών της Αριστεράς, αποτελούν τροχοπέδη στην αναζήτηση μιας κοινής πορείας στην προοπτική μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας.  

Πηγές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν πως τα περί ενοποίησης κοινοβουλευτικών ομάδων με τη Νέα Αριστερά είναι “ανεδαφικά”, όμως έτσι κι αλλιώς στελέχη της ευρύτερης Κεντροαριστεράς έχουν αρχίσει να προβάλουν σαν επιτακτική την ανάγκη του διαλόγου -κάτι που κρίνεται αναγκαίο μετά τα αποτελέσματα των ευρωκλογών και το γύρισμα της πλάτης εκατομμυρίων Ελλήνων στα κόμματα- για κοινή πορεία στην προσπάθεια ανάκτησης της εξουσίας.

Παρ΄όλα αυτά, υπό τον φόβο των Ιουδαίων, άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν πίσω τις “κλεμμένες έδρες” από τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς με τον Παύλο Πολάκη να αναρωτιέται, μήπως ισχύει το δημοσίευμα και γι’ αυτό δεν δίνουν πίσω τις έδρες.

Ναι, θα συνεδριάσουν τα όργανα (Κεντρική Επιτροπή, Πολιτική Γραμματεία), υπερφαλαγγίζονται όμως από τις φιλοδοξίες, την έλλειψη αυτοσυγκράτησης και της παγιωμένης περιφρόνησης προς την εσωκομματική δημοκρατία δεκάδων στελεχών. 

“Εμείς κόλπα δεν κάνουμε, για άλλο λόγο αποσχιστήκαμε από τον  ΣΥΡΙΖΑ και συγκροτήσαμε την κοινοβουλευτική μας ομάδα”, διαμηνύουν από τη Νέα Αριστερά, μετά από σχετικό  πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ” και τη δημοσιοποίηση άρθρων που αναπαράγονται.

Όπως πολύ σωστά επέμεναν πηγές της Τρικούπη, “η συζήτηση για την Κεντροαριστερά είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση” που… δεν θα επιτρέψουν να εκφυλιστεί.

 

Ν.Π.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα