Tελικά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ψήφισαν ΝΔ…

Έστειλαν το μήνυμα στον Χατζηδάκη να μην αλλάξει τίποτα στο τεκμαρτό εισόδημα…

Παρά τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν μαύρο στον Μαυρο – χατζηδάκη  συμφώνα με την PULSE oι ελεύθεροι επαγγελματίες ψήφισαν ΝΔ σε ποσοστό 28,2%, ΠΑΣΟΚ 11,6%, ΣΥΡΙΖΑ 11,2%, Ελληνική Λύση 9,7%, ΚΚΕ 7,3%, Φωνή Λογικής 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 3,9% και Νίκη 3,1%.

Γιατί είναι σωστό το τεκμαρτό εισόδημα.

Με  βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ:

Από τους 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν εισοδήματα μόνο από την άσκηση του επαγγέλματός τους, οι μισοί 54% δηλώνουν μηδενικό εισόδημα, ενώ το 85% δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από τις 10 χιλιάδες ευρώ

170.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν την τελευταία πενταετία μηδενικά εισοδήματα ή ζημιές.

Εύλογο το ερώτημα είναι πως ζουν τόσο για χρόνια χωρίς εισόδημα ή και να μπαίνουν μέσα. Τα νούμερα  δεν βγαίνουν. Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών δηλώνει πως δουλεύει τζάμπα . Κάτι δεν πάει καλά, αφού στην πράξη αμείβονται λιγότερο από τους υπάλληλους τους!

Με το τεκμαρτό το ΥΠΟΙΚ.  εξασφαλίζει ότι όλοι οι επαγγελματίες θα πληρώσουν ένα ελάχιστο ποσό στην εφορία, όπως μισθωτοί και συνταξιούχοι. Με το νέο σύστημα φορολόγησης, η συμμετοχή των ελευθέρων επαγγελματιών στα συνολικά έσοδα θα αυξηθεί από 0,8% σε 1,1% του ΑΕΠ, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται στο 2,1%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα