Ξεπέρασε τον Αντωνιάδη ο Ελ Κααμπί

Συνολικά ο Ελ Κααμπί έκλεισε τη φετινή ευρωπαϊκή του παρουσία με 16 γκολ

Ο Ελ Κααμπί έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων που κατάφερε να σημειώσει 11 γκολ σε νοκ άουτ αγώνες σε μία σεζόν. Συνολικά ο Ελ Κααμπί έκλεισε τη φετινή ευρωπαϊκή του παρουσία με 16 γκολ. Μάλιστα, τα πέντε εξ’ αυτών τα σκόραρε κόντρα στην Αστον Βίλα.

Δύο γκολ πέτυχε κόντρα στη Φερεντσβάρος και τρία κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στο μεταξύ, ο αρχισκόρερ των Πειραιωτών έφτασε τα 16 γκολ σε 19 συμμετοχές φέτος στην Ευρώπη και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

O Eλ Κααμπί πλέον ξεπέρασε το ρεκόρ γκολ για τους παίκτες ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Στην δεύτερη θέση άφησε τον Αντώνη Αντωνιάδη που στην πορεία του Παναθηναϊκού προς το Γουέμπλει είχε σημειώσει 10 γκολ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών την σεζόν 1970-71.

Ο 30χρονος Μαροκινός φορ κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ των 10 γκολ που είχαν πετύχει σε νοκ άουτ φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο την περίοδο 2016-17 στο Champions League, ο Καρίμ Μπενζεμά το 2021-22 στην ίδια διοργάνωση και Ρανταμέλ Φαλκάο το 2010-11 στο Europa League.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα