Ο Αμπελοκηπιώτης Σάββας Θεοδωρίδης και ο Ολυμπιακός

Sports Παρασκήνια

Στα πρόσωπα που αφιέρωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το Conference League ήταν ο αείμνηστος Σάββας Θεοδωρίδης. Προτίμησε να πάει από την Α.Ε.Αμπελοκήπων, ομάδα επιρροής του Παναθηναϊκού, στον Ολυμπιακό. Από το 1953 στο δυναμικό του Ολυμπιακού, σε ηλικία μόλις 18 ετών, ο Σάββας Θεοδωρίδης πήρε το «χρίσμα» του βασικού τερματοφύλακα του Ολυμπιακού σε ένα αγώνα με τον Απόλλωνα Αθηνών.

Τότε ο βασικός τερματοφύλακας Κώστας Καραπατής ήταν ασθενής και ο αναπληρωματικός Στέλιος Κουρουκλάτος «ντεφορμέ», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής. Ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας, ο νεαρός Σάββας Θεοδωρίδης, έπρεπε να αποδείξει ότι δίκαια ο πατέρας του επέμενε να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Το τελικό 2-0 του Ολυμπιακού επί του Απόλλωνα, και οι φοβερές αποκρούσεις του Σάββα Θεοδωρίδη, έδιωξαν κάθε αμφιβολία του Ολυμπιακού φίλαθλου κοινού για τον νεαρό τερματοφύλακα. Ο Σάββας Θεοδωρίδης είχε πάει για να «μείνει» στον Ολυμπιακό. Μπορεί αυτή η σχέση να διακόπηκε «άδοξα» λόγω της επιμονής του πατέρα του να σπουδάσει ο γιος του, έμεινε όμως παντοτινή για τον Σάββα Θεοδωρίδη.

Σε συνέντευξη που έδωσε τον Απρίλιο του 1955 για το ποιος θα κέρδιζε το πρωτάθλημα ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν απόλυτος.

«Οπωσδήποτε ο Ολυμπιακός! Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Σας παρακαλώ δε να γράψετε ότι είναι μεγάλο πράγμα να φορά κανείς την φανέλλα του Ολυμπιακού…»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα