Εκλογοδικείο: Δεν αλλάζει χέρια η έδρα της ΝΔ στη Φλώρινα

Παραμένει βουλευτής της ΝΔ ο Σταύρος Παπασωτηρίου - Απορρίφθηκε και ένσταση κατά των «Σπαρτιατών»

Η έδρα της Νέας Δημοκρατίας στη Φλώρινα παραμένει στον εκλεγέντα βουλευτή Σταύρο Παπασωτηρίου, καθώς το Εκλογοδικείο απέρριψε την ένσταση του α΄ αναπληρωματικού βουλευτή της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, Ιωάννη Αντωνιάδη.

Ειδικότερα, ο α΄ αναπληρωματικός βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ, Ιωάννης Αντωνιάδης, (έλαβε 4.312 σταυρούς) και οι εκλογείς Ιωάννης Παπαδημητρίου, Χρήστος Κουσίδης και Χρήστος Παναγιωτίδης με ένστασή τους στράφηκαν κατά της εκλογής του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ, Σταύρος Παπασωτηρίου (έλαβε 4.457 σταυρούς).

Στην ένστασή τους υποστήριξαν ότι ο κ. Παπασωτηρίου έχει κώλυμα εκλογιμότητας. Και αυτό γιατί ενώ ήταν διοικητής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας (ΝΠΔΔ), δεν παραιτήθηκε από τη θέση του 18 μήνες πριν την διεξαγωγή του εκλογών όπως προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία.

Κατά την συζήτηση της υπόθεσης στο Εκλογοδικείο η εισηγήτρια αρεοπαγίτης Διονυσία Νίκα, είχε επισημάνει ότι η τοπική αρμοδιότητα του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας επεκτείνεται και στη Φλώρινα και εξ αυτού του λόγου υπάρχει θέμα εκλογικού κωλύματος του κ. Παπασωτηρίου.

Αντίθετα, το Εκλογοδικείο δεν δέχθηκε την άποψη της εισηγήτριας και με απόφασή του απέρριψε την ένσταση κατά του κ. Παπασωτηρίου, κ.λπ. Το Εκλογοδικείο αποφάνθηκε ότι η έδρα του νοσοκομείου είναι στην Πτολεμαΐδα και δεν εκτείνεται στην περιφέρεια της Φλώρινας.

Απορρίφθηκε ένσταση κατά των «Σπαρτιατών»

Παράλληλα, το Εκλογοδικείο με άλλη δεύτερη απόφασή του απέρριψε την ένσταση του εκλογέα Ηλία Βουνισέα κατά του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Ο κ. Βουνισέας ζητούσε να απαγορευθεί η χρήση του ονόματος «Σπαρτιάτες», καθώς επιφέρει σύγχυση και επιπρόσθετα είχε επικαλεστεί ότι ο αρχηγός του κόμματος αυτού δεν είναι από την Σπάρτη.

Υπενθυμίζεται, ότι το δεύτερο δεκαήμερο του περασμένου μήνα με άλλη απόφαση του Εκλογοδικείου είχε αλλάξει χέρια και η έδρα της ΝΔ στα Γρεβένα και ανακηρύχθηκε βουλευτής ο Αθανάσιος Σταυρόπουλος και εξέπεσε του βουλευτικού αξιώματος ο Ιωάννης Γιάτσος, λόγω εκλογικού κωλύματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα