Μαγνησία: Ολικά κολοβακτηρίδια, εντερόκοκκοι και σαλμονέλα σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο

Τι έδειξαν οι έλεγχοι στα δείγματα που οδήγησαν περισσότερους από 100 ανθρώπους στο νοσοκομείο Βόλου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας

Στον δήμο Ρήγα Φεραίου παραδόθηκαν οι εκθέσεις των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαΐου από τον ΕΟΔΥ, με αφορμή την έξαρση εμφάνισης κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας.

Όπως αναφέρεται στα αρχεία που εστάλησαν στον δήμο, η υπηρεσία της διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, γνωστοποίησε επανειλημμένως τις επανορθωτικές ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων στις τοπικές κοινότητες Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, εντοπίστηκε μικροβιολογική επιβάρυνση του πόσιμου νερού σε ολικά κολοβακτηριοειδή, εντερόκοκκους και σαλμονέλα.

Για τον λόγο αυτό η αρμόδια υπηρεσία ζήτησε από τον δήμο να λάβει μέτρα αντιμετώπισης, να προχωρήσει στον καθαρισμό και την απολύμανση των δεξαμενών και των συστημάτων αγωγών υδροδότησης και να κάνει καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου των γεωτρήσεων και των δεξαμενών.

Επίσης, ζήτησε να ενημερωθούν οι πολίτες για την μικροβιολογική επιβάρυνση που διαπιστώθηκε και να γίνει παρακολούθηση του δικτύου ύδρευσης.

Από τον δήμο Ρήγα Φεραίου εκδόθηκε έπειτα η εξής ανακοίνωση: «Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου από τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στους οικισμούς Ριζομύλου και Στεφανοβικείου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Υγείας και ακολουθεί τις υποδείξεις τους. H Διεύθυνση Υγείας έλαβε δείγματα από τη δεξαμενή και τα δίκτυα ύδρευσης Ριζομύλου και Στεφανοβικείου και μετά την ολοκλήρωση των αναλύσεων μας απεστάλησαν στις 4/6/2024 και τα γνωστοποιούμε».

thessalia1

 

thessalia2

 

thessalia3

 

Παραμένουν στο Νοσοκομείο Βόλου πέντε παιδιά – Ένας ηλικιωμένος στη ΜΕΘ

Στο Νοσοκομείο του Βόλου παραμένουν πέντε από τα εννέα παιδιά των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, που νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στην Παθολογική Κλινική εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο ενήλικες, ενώ στη ΜΕΘ παραμένει ο ηλικιωμένος με υποκείμενα νοσήματα που προσβλήθηκε από τη νόσο και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Πηγή: Ταχυδρόμος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα