Η UEFA μοιράζει 331 εκατ. ευρώ στις 24 Εθνικές ομάδες

Πώς θα κατανεμηθούν τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία

Σε δέκα ημέρες θα γίνει η έναρξη του Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας και γνωστά έγιναν τα ποσά που θα πάρουν οι 24 εθνικές ομάδες που θα βρεθούν στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Περισσότερα από τα μισά χρήματα έχουν ήδη κατανεμηθεί, καθώς κάθε μια από τις ομάδες που θα συμμετάσχουν θα λάβουν 9,25 εκατ. ευρώ, αφήνοντας προς διάθεση 109 εκατ. ευρώ. Συνολικά το ποσό που μοιράζει η UEFA αγγίζει τα 331 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν απέχουν πολύ με αυτό που μοιράστηκαν οι εθνικές στο τουρνουά του 2021, παρόλο που τότε υπήρξε μείωση 40 εκατ. ευρώ, λόγω της πανδημίας του Covid-19.
Το υπόλοιπο ποσό θα διανεμηθεί με βάση την πορεία κάθε χώρας. Κάθε νίκη στη φάση ομίλων προσφέρει 1 εκατ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας το ποσό θα μοιράζεται. Παράλληλα, η πρόκριση στην επόμενη φάση ισοδυναμεί με 1,5 εκατ. ευρώ περισσότερο.
Στη φάση των «16» και μετά δεν υπάρχει πριμ για νίκη ή ισοπαλία, παρά μόνο για πρόκριση, η οποία θα φέρει σε όποια ομάδα περάσει στα προημιτελικά 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ στα ημιτελικά άλλα 4 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά τις δύο ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό, οι ηττημένοι θα λάβουν 5 εκατ. ευρώ, ενώ η χώρα που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα βάλει στα ταμεία της Ομοσπονδίας το ποσό των 8 εκατ. ευρώ.
Έτσι, αν υπάρξει ομάδα που θα κερδίσει όλα τα παιχνίδια της από την αρχή έως το τέλος θα κερδίσει 28,25 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα