Τα φετινά Ποσειδώνια αντανακλούν τον δυναμισμό της ελληνικής ναυτιλίας, η οποία έχει εισέλθει σε μια συνεχή αναπτυξιακή τροχιά με στόχο την ποιοτική και τεχνολογική αναβάθμιση του στόλου της, καθώς και τη διαφοροποίηση του συνολικού προϊόντος της.

Από τους 96 νέους ή επιστρέφοντες εκθέτες, που επανήλθαν έπειτα από μακρά απουσία, οι 25 προέρχονται από την Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι η χώρα διαθέτει μια ανεξάντλητη πηγή κατασκευαστών εξοπλισμού και παρόχων υπηρεσιών για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Επιπλέον, μεταξύ των διεθνών παρουσιών, σημαντικά αυξημένες συμμετοχές προέρχονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με δέκα εταιρείες, και από την Ινδία, με οκτώ εταιρείες. Τα φετινά Ποσειδώνια φιλοξενούν 23 εθνικά περίπτερα. Τη σημαντικότερη άνοδο καταγράφει η Κίνα, η οποία μετά την πανδημία επέστρεψε ισχυρότερη, με 180 εταιρείες, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 50% στις συμμετοχές. Ακολουθεί η Τουρκία, με άνοδο 10%.

Ο παγκόσμιος χαρακτήρας της Έκθεσης αντικατοπτρίζεται φέτος στη μεγαλύτερη συμμετοχή εθνικών νηογνωμόνων που έχει καταγραφεί ποτέ στη διοργάνωση. Συνολικά εκπροσωπούνται 16 εθνικές σημαίες, ανάμεσά τους ο Παναμάς, η Λιβερία, οι Νήσοι Μάρσαλ, οι Νήσοι Κέιμαν, το Χονγκ Κονγκ, οι Μπαχάμες, η Κύπρος, η Μάλτα, το Μπελίζ και το Παλάου, καθώς και νεοφερμένοι όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, η Γουινέα-Μπισάου, το Σαν Μαρίνο, η Σιέρα Λεόνε, τα Μπαρμπάντος και τα St. Kitts & Nevis.