ΠΑΟΚ: Στο Champions Path με τον τέταρτο καλύτερο συντελεστή

Ο ΠΑΟΚ θα είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετέχει στο νέο Champions League μετά τις σημαντικές αλλαγές της UEFA. Kατέκτησε το πρωτάθλημα και θα συμμετάσχει στο Champions Path με τον τέταρτο καλύτερο συντελεστή λόγω της παρουσίας του στο Conference League τα τελευταία δύο χρόνια όπου έφτασε ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα είναι στο γκρουπ των δυνατών.

Ο ΠΑΟΚ, θα μπει στις ευρωπαϊκές μάχες του για τον δεύτερο προκριματικό του Champions League στις 23 ή 24 και 30 ή 31 Ιουλίου , όπου συμμετέχουν 24 ομάδες. Προκειμένου να φτάσει στο League Stage (νέο φορμάτ του Champions League), θα πρέπει να περάσει τρεις γύρους.

Ωστόσο, με μία μόνο πρόκριση εξασφαλίζει ευρωπαϊκή παρουσία και θα βρεθεί στο γνώριμό του Conference League.

O ΠΑΟΚ μαζί με τον αντίπαλό του θα πάρουν μέρος και στην κλήρωση για την τρίτο προκριματικό που θα γίνει στη Νιόν στις 22/7 (τα ματς θα γίνουν στις 6 ή 7/8 και οι ρεβάνς στις 13/8).

Αν ο Δικέφαλος του Βορρά περάσει και το δεύτερο εμπόδιό του, θα είναι παρών και στην κλήρωση για τα play offs στις 5/8 και πάλι ως ισχυρός. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κάνει τρεις προκρίσεις, θα βρεθεί στην κλήρωση του Μονακό και θα είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα