Εντυπωσιακή αύξηση κερδών στο α’ τρίμηνο για την Optima bank

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 32,7 εκατ. ευρώ «γράφοντας» σημαντικότατη αύξηση της τάξης του 78% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το 2024 για την Optima bank συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη κι αυτό αποτυπώνεται στις επιδόσεις που είχε η τράπεζα στο α’ τρίμηνο του έτους. Με τους περισσότερους δείκτες να έχουν θετικό πρόσημο, αυτό που ξεχωρίζει είναι τα καθαρά κέρδη που ανήλθαν στα 32,7 εκατ. ευρώ «γράφοντας» σημαντικότατη αύξηση της τάξης του 78% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

Αυτή η επίδοση τροφοδότησε την απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας που φθάνει στο 25,4%, ποσοστό που είναι με διαφορά το υψηλότερο στην εγχώρια αγορά κι ένα από υψηλότερα στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εξεταζόμενη περίοδο ο δείκτης εξόδων προς βασικά έσοδα (Cost to Core Income) μειώθηκε στο 26% από 35% που ήταν το α’ τρίμηνο του 2023 γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή λειτουργική αποδοτικότητα της τράπεζας.

Εξαιρετικό είναι, εξάλλου, το «σκορ» της Optima bank στο κομμάτι των χορηγήσεων και των καταθέσεων. Συγκεκριμένα, οι εκταμιεύσεις νέων δανείων του τριμήνου ανήλθαν στα €642.000.000 επίδοση που αποτελεί ιστορικό υψηλό για την τράπεζα και που με τη σειρά της οδήγησε στην αύξηση των δανειακών υπολοίπων κατά 49% σε ετήσια βάση αγγίζοντας τα 2,8 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα αυξητική –στο +40% σε ετήσια βάση– ήταν και η πορεία των καταθέσεων που ξεπέρασαν τα 3,3 δισ. ευρώ, αποδεικνύοντας την επαυξανόμενη εμπιστοσύνη της πελατειακής βάσης της τράπεζας.

Θυμίζεται ότι στην Γενική Συνέλευση της Optima bank που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά 24ωρα αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος στους μετόχους των €0,44 ανά τίτλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα