ΥΠΕΝ : Θα απορροφήσουν μέρος των αυξήσεων του Ιουνίου οι πάροχοι ρεύματος

Παρά το γεγονός ότι η πορεία των τιμών στη χονδρική αγορά δείχνει σημαντικές αυξήσεις για τον Ιούνιο, εντούτοις σύμφωνα με πηγές της αγοράς, οι πάροχοι αναμένεται να απορροφήσουν μεγάλο ποσοστό από την άνοδο της χονδρεμπορικής τιμής

Αυτό σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, σύμφωνα με τους οποίους οι πάροχοι αναμένεται να αυξήσουν τα ποσοστά των εκπτώσεων, προκειμένου οι τελικές τιμές του Ιουνίου να είναι συγκρατημένες.

Υπενθυμίζεται ότι η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος το Μάιο ξεπερνά τα 79 ευρώ/MWh όταν τον Απρίλιο η τιμή ήταν λίγο πάνω από τα 60 ευρώ/MWh, δηλαδή έχουμε μια αύξηση της τάξης του 31,8%. Με βάση τη διακύμανση της χονδρεμπορικής, χωρίς να υπάρξει άλλη παρέμβαση από τους παρόχους, οι τιμές του Ιουνίου επρόκειτο να κινηθούν από τα 13,1 έως τα 14,4 λεπτά/KWh από τα 10,97 λεπτά/KWh που ήταν το Μάιο.

Ωστόσο, οι πάροχοι αναμένεται να αυξήσουν τα ποσοστά των εκπτώσεων σε σύγκριση με το Μάιο, ψαλιδίζοντας την αύξηση της τελικής τιμής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς οι τιμές του Ιουνίου αναμένεται να κινηθούν μεταξύ 11 και 12 λεπτά/KWh.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα