Δύο υποψήφιοι για τον πάγκο στον Παναθηναϊκό

Το θέμα της πρόσληψης του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού είναι πια σε τελικό στάδιο, με τους «πράσινους» να έχουν καταλήξει σε δύο περιπτώσεις τεχνικών «πρώτης γραμμής», για τον επόμενο «τιμονιέρη» τους.

Η όλη διαδικασία έχει περάσει πλέον σε απευθείας (κι εκ του σύνεγγυς) συζητήσεις με τους βασικούς στόχους του «τριφυλλιού», την ώρα που στην Ιταλία διατηρούν σε πρώτο πλάνο την περίπτωση του 47χρονου προπονητή της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, ενώ φέρνουν (ξανά) δυναμικά στο προσκήνιο το όνομα του πολύπειρου Μαουρίτσιο Σάρι.

Ο Ιταλιάνο θα αποχωρήσει δεδομένα απ’ τον πάγκο τη Φιορεντίνα και παρά το γεγονός πως έχει «συνδεθεί» και με την Μπολόνια (εφόσον φύγει ο Τιάγκο Μότα για τη Γιουβέντους), είναι ακόμη ανοικτός σε προτάσεις.

Ο 47χρονος μιλώντας στον ιταλικό Τύπο το βράδυ της Τετάρτης (29/5) μετά τον χαμένο τελικό του Conference League με τον Ολυμπιακό, ανέφερε πως θα μιλήσει με τη διοίκηση της Φιορεντίνα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στην Ιταλία πάντως τα ΜΜΕ θεωρούν δεδομένο πως το κυριακάτικο (2/6, 20:00, εξ αναβολής) παιχνίδι των «βιόλα» με την Αταλάντα θα είναι το τελευταίο του στον πάγκο της ομάδας της Φλωρεντίας. Και χρονικά το όλο θέμα συνδέεται και με το πότε οριοθετείται πως θα υπάρξουν οι οριστικές εξελίξεις στον «πράσινο» πάγκο.

Ο Σάρι με μεγάλη πορεία στο ιταλικό ποδόσφαιρο (Γιουβέντους, Νάπολι, Λάτσιο κ.α.) και στην Τσέλσι με την οποία κατέκτησε το Europa League του 2019, φέρεται να έχει ήδη στα χέρια του προσφορά απ’ τον Παναθηναϊκό, αλλά και απ’ την Μπεσίκτας, ενώ όπως τονίζουν οι Ιταλοί πως το κασέ του ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως έχει πλέον χάσει σημαντικό έδαφος ο Βάλτερ Ματσάρι, η περίπτωση του οποίου έχει πάει πολύ πιο χαμηλά, ενώ ο 60χρονος Γάλλος Ρούντι Γκαρσία (μέχρι το φθινόπωρο προπονητής της Νάπολι), αν και ήταν στις πρώτες επιλογές των «πράσινων» δείχνει πως προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα απ’ τα 5 πρώτα πρωταθλήματα.

Κάτι που για την ώρα φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει, όμως επειδή οι υποθέσεις των προπονητών είναι κάτι «δυναμικό», τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μέσα στα επόμενα 24ωρα. Επί του παρόντος πάντως, προβάδισμα έχει η ιταλική αγορά…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα