Κι όμως είναι ακόμα εδώ…

Ο Κρίστιαν Έρικσεν στην αποστολή της Δανίας για το Euro

Ο μέσος Κρίστιαν Έρικσεν, του οποίου η τελευταία εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη Δανία έληξε με καρδιακό επεισόδιο που παρακολούθησαν «ζωντανά» εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, συμπεριλήφθηκε στην ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ για το Euro 24 στη Γερμανία.

Ο 32χρονος ήταν ανάμεσα στα 26 ονόματα που ανακοινώθηκαν σήμερα για το τουρνουά στο οποίο η Δανία παίζει με τη Σλοβενία, την Αγγλία και τη Σερβία στον 3ο όμιλο, αλλά δεν υπήρχε θέση για τον αγγλικής καταγωγής μέσο Ματ Ο’ Ράιλι, παρά την καλή σεζόν με την πρωταθλήτρια Σκωτίας Σέλτικ.

«Είναι δύσκολο να απογοητεύσεις κάποιον, αυτά είναι παιδικά όνειρα που δεν φτάνουν στο τέλος, (αλλά) είμαι πολύ χαρούμενος με την ομάδα που έχουμε», είπε ο Χιούλμαντ στους δημοσιογράφους. Ο Έρικσεν σόκαρε τους φιλάθλους το 2021 όταν σωριάστηκε στον χλοοτάπητα στο στάδιο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης στο πρώτο παιχνίδι των Δανών στο Euro εναντίον της Φινλανδίας. Ανάρρωσε και με τη βοήθεια εμφυτεύσιμου απινιδωτή καρδιάς συνέχισε την καριέρα του ως παίκτης.

Μαζί του στη Γερμανία θα είναι ο συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράσμους Χόιλουντ και αναμένεται να έχει πιο κεντρικό ρόλο στη μεσαία γραμμή της Δανίας, με τον εξτρέμ της Κλαμπ Μπριζ, Αντρέας Σκοφ Όλσεν, να αναλαμβάνει την παλιά του θέση στα δεξιά.

Ο Μίκελ Ντάμσγκααρντ, ο οποίος επωμίστηκε το δημιουργικό φορτίο μετά την κατάρρευση του Έρικσεν και οδήγησε την ομάδα από τη φάση των ομίλων και στην  ήττα  στον ημιτελικό από την Αγγλία στο Euro 2020, συμπεριλήφθηκε επίσης παρά τη δύσκολη σεζόν στην Premier League, με τη Μπρέντφορντ. Ο αμυντικός της Μίλαν Σάιμον Κιάερ μπήκε στην ομάδα έστω  κι αν έχασε πολλούς αγώνες της ιταλικής ομάδας την τελευταία σεζόν λόγω τραυματισμού στον μηρό.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα