Πρότυπα Σχολεία: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής – Δείτε τους πίνακες

Ξεκίνησε η αποστολή των αποτελεσμάτων μέσω SMS στους γονείς - 9.554 μαθητές για μία από τις 1.794 θέσεις

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια, Λύκεια και στα Εκκλησιαστικά Σχολεία.

Νωρίτερα, είχε ξεκινήσει η ειδοποίηση των γονέων και κηδεμόνων των υποψηφίων μέσω SMS για τη σχολική μονάδα επιτυχίας ή τη σχολική μονάδα, στην οποία θα είναι επιλαχόντες, για τη συνολική βαθμολογία τους και τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) του υπουργείου Παιδείας, τα ονόματα των επιτυχόντων είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα αιτήσεων εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την πλατφόρμα των αιτήσεων με χρήση των κωδικών taxisnet του ατόμου, που υπέβαλε την αίτηση.

Μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία με τα αποτελέσματα από τους παρακάτω συνδέσμους:

Οι επιτυχόντες στα Πρότυπα ή Εκκλησιαστικά Γυμνάσια ΕΔΩ

Οι επιτυχόντες στα Πρότυπα ή Εκκλησιαστικά Λύκεια ΕΔΩ

Η βαθμολογία των υποψηφίων ΕΔΩ

Υπογραμμίζεται, ότι τα αποτελέσματα περίμεναν με ιδιαίτερη αγωνία οι οικογένειες των υποψηφίων εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια, ύστερα από τις αστοχίες, που παρατηρήθηκαν στα θέματα ενώ έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες αρκετών γονέων, καθώς αποφασίστηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή να θεωρηθούν ‘ορθές’ όλες οι απαντήσεις των υποψηφίων στα επίμαχα ερωτήματα – 9, 15 και 23 – στο γνωστικό αντικείμενο της Νεοελληνικής Γλώσσας. Το γεγονός αυτό, ενδεχομένως να δίνει προβάδισμα 6 μονάδων σε παιδιά, που δεν είχαν απαντήσει σωστά, έναντι άλλων υποψηφίων, οι οποίοι είχαν δώσει τις σωστές απαντήσεις.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη δρομολογούνται αλλαγές από τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, τόσο στη διαδικασία, όσο και στον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Σχολεία

Η βαθμολόγηση των γραπτών

Η βαθμολόγηση των γραπτών, ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη, 23 Μαίου. Όλα τα διαγωνίσματα συγκεντρώθηκαν σε ένα Βαθμολογικό Κέντρο στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.). Η διόρθωση έγινε ηλεκτρονικά και όχι από βαθμολογητές φυσικά πρόσωπα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Επιτροπή για τον εντοπισμό τυχόν λαθών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα