Μυτιληναίος: Πιστεύουμε στις δυνατότητες της οικονομίας

Κοντόφθαλμη η πολιτική της Ευρώπης, τόνισε για άλλη μια φορά ο επιχειρηματίας στο συνέδριο της IOSCO. H Ελλάδα μπορεί να δώσει το καλό παράδειγμα στην ΕΕ.

«Μιλάμε χρόνια για την πράσινη μετάβαση, χωρίς να λάβουμε υπόψη τη βιωσιμότητα και την αυτάρκεια. Πράσινη μετάβαση χωρίς οικονομική βιωσιμότητα δεν υπάρχει», τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίoς μιλώντας σήμερα στο συνέδριο της IΟSCO.

Ο επικεφαλής της Mytilineos, που εξετάζει το dual listing και την είσοδο στο LSE, τόνισε ότι ο όμιλος επέλεξε να παραμείνει στην ελληνική κεφαλαιαγορά γιατί πιστεύει στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Για άλλη μια φορά ο επικεφαλής του ελληνικού ομίλου επεσήμανε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γηραιά Ηπειρος με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις σημερινές προκλήσεις.

«Η πολιτική της ΕΕ είναι κοντόφθαλμη, όλοι οι εκπρόσωποι του παραγωγικού κόσμου είναι σε απελπισία. Η ΕΕ ξεχνάει τον παράγοντα ανταγωνιστικότητα, η πράσινη μετάβαση πρέπει να αλλάξει ταχύτητες», επεσήμανε.

Εκτίμησε ότι θα περάσουμε δεκαετίες με το φυσικό αέριο καθώς δεν μπορούν οι μπαταρίες να το υποκαταστήσουν ακόμα. Χωρίς επέκταση των ηλεκτρικών δικτύων, δεν θα μπορούν τα δίκτυα να σηκώσουν τις ΑΠΕ, αυτό γίνεται γιατί υπήρξε από την αρχή κακός συνδυασμός.

«Η Κίνα αλωνίζει στις ΑΠΕ, αντιπροσωπεύει τα 2/3 της παγκόσμιας παραγωγής συμβάλλοντας κατά 40% στο ΑΕΠ της, η Ευρώπη τι κάνει;» αναρωτήθηκε.

Επεσήμανε τον κίνδυνο αποβιομηχάνισης, σημειώνοντας ότι οι ενεργοβόρες βιομηχανίες είτε φεύγουν από την Ευρώπη είτε κλείνουν.

«Χρειάζονται έγκαιρα σχέδιο, επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις για την πράσινη μετάβαση. Η Ευρώπη δεν το έχει καταλάβει ακόμα, η Ελλάδα θεωρώ πως μπορεί να δώσει το καλό παράδειγμα στην Ευρώπη, ίσως για πρώτη φορά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα