Πώς διαβάζουν την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis στο Μαξίμου

Οι περιοδείες Μητσοτάκη στη Β. Ελλάδα και η ένταση των διλημμάτων που έχουν τεθεί λειτουργούν θετικά για τη ΝΔ, αυξάνοντας τη συσπείρωση

Στην περαιτέρω συσπείρωση της βάσης της ΝΔ και των ψηφοφόρων που στήριξαν την κεντροδεξιά παράταξη στις εθνικές εκλογές στοχεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζοντας τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη.

Παρότι, στις ομιλίες που κάνει ανά την Ελλάδα και τις συνεντεύξεις που παραχωρεί αφιερώνει μικρό μέρος στην αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση οι αναφορές του έχουν γίνει πιο αιχμηρές και δεικτικές για τον τρόπο που πολιτεύεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα λέει. «Έρχονται σήμερα και τάζουν ένα πρόγραμμα το οποίο ξεπερνάει τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπίσουν πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, σας κοροϊδεύουν κατάμουτρα», δήλωσε από το Παλαιό Φάληρο ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «το περιτύλιγμα μπορεί να άλλαξε, αλλά το ψέμα, η τοξικότητα και τα «λεφτόδεντρα» παραμένουν το ίδιο χαρακτηριστικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Επέστρεψε τα βέλη περί αλαζονείας στην κυβέρνηση με αφορμή την δήλωση του κ. Κασσελάκη στον Αnt1, όπου δήλωσε «σίγουρος ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσω, θα είμαι αυτοδύναμος», λέγοντας ότι «ήδη αρχίζει και μοιράζει και Υπουργεία δεξιά και αριστερά. Και κατηγορούν αυτοί εμάς για αλαζονεία».

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Μέγαρο Μαξίμου δημιουργούν αισιοδοξία για την έως τώρα συσπείρωση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα μηνύματα που λαμβάνει από την βάση του κόμματος. Αυτό δημιουργεί την πεποίθηση ότι ο πήχης του 33%, το οποίο είχε λάβει η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019 είναι εφικτός και υπάρχει η δυνατότητα να ξεπεραστεί. «Πρέπει να συγκρίνουμε ευρωεκλογές με ευρωεκλογές και θέλουμε να προσεγγίσουμε, γιατί όχι να ξεπεράσουμε, το ποσοστό του 2019», όπως δήλωσε στο Star. Παρόλα αυτά υπάρχει ο πονοκέφαλος της αυξημένης αποχής καθώς υπάρχει κόπωση στο εκλογικό σώμα από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις της περασμένης χρονιάς και οι ευρωεκλογές πάντα αντιμετωπίζονται πιο «χαλαρά» από τους πολίτες.

Χαρακτηριστικό είναι το εύρημα στη χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega σύμφωνα με την οποία ενδιαφέρον για την προσεχή εκλογική αναμέτρηση έχει μόνο το 59% των ερωτηθέντων. Η αύξηση της συμμετοχής εκτιμάται στην Πειραιώς ότι θα ευνοούσε τη ΝΔ διότι διαθέτει μεγαλύτερες δεξαμενές για να αντλήσει ψήφους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η αποχή θα λειτουργήσει απαραίτητα εις βάρος της. Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι θα συμπιέσει κυρίως τα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της κυβερνητικής παράταξης και αντλούν μόνο από ένα συγκεκριμένο εκλογικό κοινό και άρα σε κατακερματισμό της ακραίας ψήφου. Κομματικές πηγές πιστεύουν ότι οι περιοδείες του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα και η ένταση των διλημμάτων που έχουν τεθεί λειτουργούν θετικά για τη ΝΔ, σταμάτησαν οι διαρροές και αυξήθηκε η συσπείρωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα