«Ο Γιαννακόπουλος, ο επαναστάτης που έχει κατακτήσει την Ευρώπη»

Η «Mundo Deportivo», αποθεώνει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Η «Mundo Deportivo», αποθεώνει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την κατάκτηση της Euroleague με τον Παναθηναϊκό. το μεγαλύτερο αθλητικό έντυπο της Βαρκελώνης δεν φείδεται εγκωμιαστικών χαρακτηρισμών αποδίδοντας στις επιλογές του τη μεταμόρφωση του τριφυλλιού σε πρωταθλητή Ευρώπης.

«Ο Γιαννακόπουλος, ο επαναστάτης που έχει κατακτήσει την Ευρώπη», είναι ο τίτλος του άρθρου στην ισπανική εφημερίδα με το lead να αναφέρεται στον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού επισημαίνοντας: «Αντιμέτωπος με την Ευρωλίγκα σε σημείο να απειλεί να απομακρύνει την ομάδα του από τη διοργάνωση, ο ιδιοκτήτης του ολοκαίνουργιου πρωταθλητή Παναθηναϊκού αποκομίζει οφέλη από μια διαδικασία ριζικής μεταμόρφωσης της ομάδας».

«Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, λίγα ονόματα δημιουργούν τόσο μεγάλη απήχηση και διαμάχη όσο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Γνωστός για τον παθιασμένο χαρακτήρα του και τις συνεχείς συγκρούσεις του με την EuroLeague, ο Γιαννακόπουλος έχει χαράξει τη φήμη του επαναστάτη και οραματιστή. Φέτος, η ηγεσία του και το όραμά του για ριζικές αλλαγές οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση της EuroLeague με αποκορύφωμα μια διαδικασία ανοικοδόμησης που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην πρόσφατη ιστορία της διοργάνωσης», επισημαίνει ο Ισπανός δημοσιογράφος.

Εν συνεχεία γίνεται μία σύντομη αναφορά στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Δημήτρη Γιαννακόπουλο με τον δημοσιογράφο να σημειώνει χαρακτηριστικά: «Κληρονόμησε όχι μόνο μια ομάδα με πλούσια ιστορία, αλλά και έναν αδυσώπητο αγώνα για να τη διατηρήσει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ»

Aκολούθως υπογραμμίζεται πως «ένα από τα highlight της διοίκησης του ήταν η τεταμένη σχέση του με την Ευρωλίγκα. Ο θείος του, Θανάσης, ως κορυφαίος ηγέτης του συλλόγου, έχει ήδη εμπλακεί σε δημόσιες αντιπαραθέσεις, όπως το πέταγμα χαρτονομισμάτων στα πρόσωπα των επικεφαλής της διοργάνωσης στο Βερολίνο το 2009, κατά τη διάρκεια του Final Four. Όμως ο Δημήτρης έχει πάει λίγο παραπέρα αυτό το αντιφρονητικό γονίδιο, για να γίνει σφοδρός επικριτής της οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης της διοργάνωσης, εξαπολύοντας κατηγορίες για ευνοιοκρατία και κακή διοίκηση. Οι εμπρηστικές του δηλώσεις και οι απειλές του για απόσυρση του Παναθηναϊκού από τη διοργάνωση έχουν κρατήσει οπαδούς και ΜΜΕ σε διαρκή εγρήγορση. Το 2018, του επιβλήθηκε πρόστιμο και τέθηκε σε αναστολή για σχόλια που κρίθηκαν ακατάλληλα προς την οργάνωση».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα