Το δώρο της Μαρέβας Μητσοτάκη στην πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας

Διαπίστωσαν την κοινή τους αγάπη για τον πολιτισμό, την παράδοση και τη δεξιοτεχνία - Το ιδιαίτερα θερμό κλίμα ανάμεσά τους επισφραγίστηκε με το υψηλού συμβολισμού δώρο της κ. Μητσοτάκη

Έμπνευση από δύο όρη με ιδιαίτερη σημασία για τον ελληνικό και τον ιαπωνικό πολιτικό, τον Παρνασσό και το Φούτζι αντίστοιχα, αντλεί το δώρο που χάρισε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη στην πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο τέχνης που φιλοτέχνησε η visual artist Αγιούμι Πολ, η οποία έχει καταγωγή από την Ιαπωνία.

Το έργο, μια ωδή στους πολιτισμούς της Ελλάδας και της Ιαπωνίας, έχει τίτλο Song of Mount Parnassos («Το τραγούδι του όρους Παρνασσός») και φιλοδοξεί να ενώσει τις δύο κουλτούρες, με αναφορές στα εμβληματικά βουνά τους.

Για τους Ιάπωνες το δέντρο είναι ιερό και «άγιο». Όπως είπε η καλλιτέχνιδα, που ήταν παρούσα στη συνάντηση, την ενέπνευσε η ενέργεια του Παρνασσού, η οποία μετουσιώνεται στο τραγούδι που αποτυπώνεται στο έργο της.

mareva_kako_01

 

mareva_kako_03

 

mareva_kako_04

 

mareva_kako_02

 

mareva_kako_05

 

Κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη οι δύο κυρίες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να διαπιστώσουν την κοινή τους αγάπη για τον πολιτισμό, την παράδοση και τη δεξιοτεχνία.

Το ιδιαίτερα θερμό κλίμα ανάμεσά τους επισφραγίστηκε με το υψηλού συμβολισμού δώρο της κυρίας Μητσοτάκη στην καλεσμένη της, το οποίο ενθουσίασε την ιαπωνική αποστολή.

Η πριγκίπισσα Κάκο εξέφρασε τον θαυμασμό της για τα έργα τέχνης που κοσμούν την αίθουσα όπου έγινε η συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Η Μαρέβα Μητσοτάκη της εξήγησε πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο την ανάδειξη και προώθηση Ελλήνων καλλιτεχνών, μέσω περιοδικών εκθέσεων που διοργανώνονται στο εμβληματικό κτίριο. Της ανέφερε, μάλιστα, πως η υφιστάμενη έκθεση έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες για θέματα που σχετίζονται με την κλιματική κρίση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα