Ο Φερχόφσταντ έστειλε επιστολή στο ΕΣΡ υπέρ Σκυλακάκη-Τζήμερου

Ο Γκυ Φερχόφσταντ, πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έστειλε επιστολή στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με την οποία ζητά τη λήψη όλων των νόμιμων μέτρων για την άρση του παράνομου αποκλεισμού του συνασπισμού ΓΕΦΥΡΕΣ (των κομμάτων Δράση και Δημιουργία, ξανά!) από τα ΜΜΕ.

«Σας καλώ να λάβετε όλα τα νόμιμα μέτρα για να υποχρεώσετε τα τηλεοπτικά δίκτυα να προβάλλουν τα δύο κόμματα όπως ο νόμος ορίζει και σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με την εκλογική τους δύναμη, ώστε να επαναφέρετε τον πλουραλισμό, την ίση αντιμετώπιση όλων των κομμάτων και την κάλυψη των πολιτικών τους δραστηριοτήτων», αναφέρει ο κ. Φερχόφσταντ.

Η παρέμβαση του ευρωπαίου αξιωματούχου έρχεται σε συνέχεια της καταγγελίας των προέδρων των δύο κομμάτων, Θόδωρου Σκυλακάκη και Θάνου Τζήμερου, που μέχρι σήμερα, έναν μήνα μετά, παραμένει αναπάντητη. Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσαν στο ΕΣΡ, τα δύο κόμματα, που ως συνασπισμός είχαν ποσοστό 1,6% στις τελευταίες εθνικές εκλογές, έχουν λιγότερο από το 0,2% του «πολιτικού» τηλεοπτικού χρόνου (ενδεικτική περίοδος Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2013).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα