Πέσαμε από τα σύννεφα με τα ονόματα που εμπλέκονται

Sports Παρασκήνια

Οι ρυθμοί που κινείται η ελληνική δικαιοσύνη είναι γνωστοί πολλά χρόνια τώρα. Στον τομέα του αθλητισμού ωστόσο η αμεσότητα της επιβολής ποινών σε σχέση με το χρόνο τέλεσης του αδικήματος είναι επιβεβλημένη.

Δεν μπορεί για παράδειγμα να υπάρχει ένα θέμα δωροδοκίας αντίπαλης ομάδας και η απόφαση να εκδοθεί μετά τη λήξη δυο περιόδων πρωταθλήματος. Στην προκειμένη περίπτωση που μας αφορά άμεσα, μετά από 14 μήνες έρευνας από την Οικονομική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, οδηγήθηκε στον ανακριτή η υπόθεση δράσης εγκληματικής οργάνωσης με αδικήματα κακουργηματικής μορφής: Παράνομος στοιχηματισμός, αλλοιώσεις αποτελεσμάτων αγώνων, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από τυχερά παίγνια και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αυτό που στην προκειμένη περίπτωση έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι πως οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι οι οποίοι προέκυψαν από την ελληνική έρευνα και καλούνται να καταθέσουν έγγραφες εξηγήσεις ανωμοτί στην Οικονομική Αστυνομία, είναι αθλητικοί παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και μπουκ του στοιχήματος. Την ελληνική έρευνα εποπτεύει ο επικεφαλής επί αθλητικών ζητημάτων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Οικονόμου. Το θέμα είναι όμως πως οι διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν, γιατί η σκιά αιωρείται πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο και μπορεί να υπάρξουν συνταρακτικές αποκαλύψεις. Για την ώρα υπάρχει μυστικότητα και στη δικογραφία αναφέρονται μόνο τα αρχικά ονόματα των εμπλεκομένων- για 30 από τους οποίους ήδη ασκήθηκαν διώξεις-και όχι πλήρη ονοματεπώνυμα. Μην φθάσουμε να λέμε… πέσαμε από τα σύννεφα, ήταν το καλύτερο παιδί, γιατί ποιος θα μας πιστέψει;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα