Πέθανε η φιλία Ιβάν – Τίγρη…

Φοβούνται στον ΠΑΟΚ τον τέταρτο ρέφερι, τον Θεσσαλονικιό Γιάννη Παπαδόπουλο.Αστέρι ο ρέφερι ΑΕΚ-Λαμίας, τριτοτέταρτος στο ΠΑΟ-Θρύλος

Άντε αύριο, βόηθα Παναγιά. Άρης – ΠΑΟΚ στο Χαριλάου και βάλτε να πάνε, πήγανε. Και Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Όποιος προλάβει τον Κύριον οίδε. Με νίκη του ΠΑΟΚ, κούπα ο Ιβάν Σαββίδης. Με ισοπαλία ή ήττα, το σηκώνει ο Μελισανίδης. Εγώ ένα έχω να σου πω. Ό,τι και να γίνει, αύριο Κυριακή σταματάει κάθε επαφή του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Και του Σαββίδη με τον Μελισσανίδη. Μέχρι εδώ ήτανε οι αγκαλιές και τα φιλιά κι τα ριζίτικα τραγούδια των Ποντίων. Εδώ, μιλάμε για πρωτάθλημα, τώρα, μιλάμε για κούπα. Ποιος Πόντος και ποια ποντική λίρα και «την πατρίδαμ έχασα». Πάνε αυτά τα φολκλορικά τα τραλαλά τραλαλό. Η κούπα γράφει ιστορία, οι άνθρωποι την μία τσακώνονται, την άλλη όλα καλά.

Ένα πράγμα θα σου πω. Το σφυρίζει ο Ισραηλινός Γκρίνφελντ. Μάλιστα. Elite διαιτητής, όχι παίξε –γέλασε. Και καλά κάνανε ο Φρόιντφελντ με τον Μάνταλο και φέρνει τον Ισραηλινό. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Και ρωτάω τώρα, εγώ: Είσαι εσύ ο Μελισσανίδης. Είσαι εσύ ο Ιβάν Σαββίδης. Έτσι θα το αφήσεις το ματς, να παιχτεί ό,τι σφυρίξει ο Γκρίνφελντ; Για ένα ολόκληρο πρωτάθλημα μιλάμε.

Πάνω από τρία χρόνια, σου λέει, έχουν να μιλήσουν ο Τίγρης με τον Ιβάν. Τι μπορεί να έγινε σ’ αυτά τα τρία χρόνια; Πολλά σου λέω εγώ. Κι ένα από αυτά είναι ότι τα χώρισαν τα τσανάκια του για την προεδρία της ΕΠΟ. Δεν υπάρχει καμία συμμαχία. Ήρθε και το ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη και ο Μάκης Γκαγκάτσης την έπεσε στον Αλμέιδα κι ήρθανε στα χέρια, τελείωσε το παραμύθι. Κάποιοι δημοσιογράφοι κάνανε προσπάθειες και μιλήσουν στο τηλέφωνο ο Μελισσανίδης με τον Σαββίδη, με την δικαιολογία ότι μπορεί να μπει στο παιχνίδι ο Μαρινάκης, αλλά δεν τα κατάφεραν. Κανένα τηλέφωνο δεν έπεσε. Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος ενδιαφέρθηκε να σηκώσει το ακουστικό. Και για έναν ακόμα, λόγο, δεν έπεσε το τηλεφώνημα. Ο Μαρινάκης δεν θ’ ασχοληθεί με τις εκλογές της ΕΠΟ. Και γιατί δεν έχει πολλές ενώσεις, αλλά και γιατί άπαξ και πάρει το κατσαρόλι στο Conference League, θα φτιάξει ομάδα που θα παίξει ρόλο στην Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Και δεν θα μπορούν οι Μανούχοι και Παπαπέτρου και Ζαμπαλάδες να του κόβουν βαθμούς

Κι άπαξ και γράφουν οι κόλακες του Σαββίδη ότι αν μας θέλουν μία δεν τους θέλουμε δέκα, καταλαβαίνεις ότι σχόλασε ο γάμος, σιγήσανε τα κλαρίνα. Και ξαναρωτάω τώρα εγώ. Είσαι Μελισσανίδης. Μάλιστα. Δεν φοβάσαι ότι μπορεί να γίνει τίποτα περίεργο στην Θεσσαλονίκη; Με τον Γκρίνφελντ, βέβαια. Όχι ότι ο Ισραηλινός είναι κανένα λαμόγιο και τα παίρνει. Δεν λέω τέτοιο πράγμα. Λέω πως μπορεί να σκέφτεται ο καθένας. Στην Ελλάδα ζούμε, ρε. Σου λέει ο άλλος και πεντακάθαρος σεντόνι πλυμένο με Σκιπ να είναι ο Εβραίος, άπαξ και δει κανένα σοβαρό νούμερο, ότι μπορεί να ενδώσει. Κι ο Σαββίδης έτσι σκέφτεται, πλέον. Να τρέξω εγώ, μήπως και προλάβει και τρέξει κανένας άλλος. Άσχετα, τώρα που ο Γκρίνφελντ δεν ακούστηκε ποτέ όταν έπαιξε ματιασμένος σε παιχνίδι. Άπαξ και σου μπει μέσα η αμφιβολία, αντίο. Εδώ, ρε, για μία αμφιβολία διαλύονται σπίτια, πλάκα κάνουμε τώρα;

Πάμε παρακάτω. Είσαι Μάκης Γκαγκάτσης κι έχει χάσει τον ύπνο σου για το παιχνίδι. Μάλιστα. Και βλέπεις ότι ο Μάνταλος από την Καβάλα σου βάζει τέταρτο διαιτητή τον Γιαννάκη τον Παπαδόπουλο από την Μακεδονία. Πάππου προς πάππου, Σαλονικιός, που λέει και το τραγούδι. Δεν θα ανησυχήσεις; Δεν ξέρεις τι ρόλο βαράει ο Παπαδόπουλος; Πριν από καμία δυο τρία χρόνια το Σαββιδοτεχνείο έγραφε ότι είναι ντροπή για την Θεσσαλονίκη να έχει τέτοιον διαιτητή. Που δεν συμπαθεί τον ΠΑΟΚ, δηλαδή, εννοούσε. Κι όλα αυτά, βέβαια, οι διαιτητές τα κρατάνε. Όλα τα διαβάζουνε και την δεδομένη στιγμή, πάρε να’ χεις.

Κι όχι μονάχα αυτό. ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ τέλος Σεπτεμβρίου του ‘19 και ο Μελισσανίδης με τον Γιαννάκη τον Παπαδόπουλο τον παράγοντα όχι τον διαιτητή, μπουκάρει στο ημίχρονο στα αποδυτήρια του Ελβετού Κλόνσερ. Κι ευτυχώς, όπως έγραψε ο Κλόνσνερ στο Φύλλο Αγώνος, μπήκε στην μέση ο τέταρτος Μανούχος και δεν προχώρησε το πράγμα.

Γι αυτό τρελάθηκε ο Μάκης με τον τέταρτο διαιτητή. Σου λέει, έτσι και γίνει κανένα πατατράκ στο ημίχρονο, ο Καρυπίδης μπορεί να κλειδώσει τις πόρτες των διαιτητών και ο Γιαννάκης ο Παπαδόπουλος, ο τέταρτος, να μην αφήνει κουνούπι να περάσει μέσα. Ούτε στην αρχή για καλή επιτυχία, ούτε για παράπονα.

Είσαι Μελισσανίδης κι είσαι 500 χιλιόμετρα μακριά από την Θεσσαλονίκη. Δεν φοβάσαι ότι μπορεί να κεράσει κανένας καφέ στον Γκρίνφελντ; Καλοπροαίρετα, πάντως, όχι τίποτα πονηράδες. Είναι εκεί σκοπός στο φυλάκιο ο Γιαννάκης ο Παπαδόπουλος ο τέταρτος, αλλά άπαξ και ηρεμήσει η πλάση τα βράδια, δεν ξέρει τι μπορεί να βγάλει η αυγούλα. Άλλωστε, στο στρατό, όλες οι καταδρομικές με το πρώτο φως της ημέρας γίνονται. Γι αυτό κι ο Γιαννάκης νοίκιασε δίπλα στους Ισραηλινούς για να κοιμηθεί, όπως λέγεται. Μόνο από την «Α» και την iapopsi.gr μάθατε τι ρόλο παίζει ο τέταρτος διαιτητής, που δεν είναι μόνο να σηκώνει τις πινακίδες για τις αλλαγές και να δείχνει πόσα λεφτά καθυστέρηση.

Πάμε παρακάτω. Αφού φέρανε elite για το Άρης – ΠΑΟΚ, κοπανάνε κι ένα τρίποντο για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Λες και δεν είναι κρίσιμο το ματσάκι. Έγινε και πάλι το θαύμα Μάνταλου, άντε και Φρόιντφελντ. Ποιος είναι ο διαιτητής του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός; Εδώ μιλάμε τώρα, ότι μπορεί να γίνει κανένα πατατράκ απ εκεί που δεν το περιμένεις. Φέρνουν τον Πορτογάλο Γκοντίνιο.

Μάλιστα. Άπαξ και δεν σας λέει τίποτα το όνομα, θα στο πω εγώ. Ο Γκοντίνιο, μιλάμε για διαιτητάκι όχι για κανονικό διαιτητή, είναι αυτός που κατάπιε το πέναλτι του αιώνα στο ματς ΑΕΚ – Άρης 3-0. Ήταν τότε που ο Αθανασιάδης κατάπιε τον Φαμπιάνο στην έξοδο, του έσπασε τα πλευρά και ο Πορτογάλος έκανε πως δεν είδε. Πιο καραμπινάτο πέναλτι, πεθαίνεις. Για την ίδια φάση αυτογελιοποιήθηκε κι ο Μπαλτάκος που είχε δηλώσεις ότι «ο Αθανασιάδης ήταν προσηλωμένος στην μπάλα». Διασυρμός, αλλά ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται. Μία ακόμα γελιοποίηση για τον Τάκι, δεν τρέχει και τίποτα, τόσες έχει.

Ο Γκοντίνιο είναι Β’ κατηγορίας, ούτε καν Α’ και τον φέρανε για ένα ντέρμπι, όπου στο τέλος – τέλος ένας μπορεί να μείνει εκτός Ευρώπης. Κι άντε, ο Παναθηναϊκός το’ χει δίπορτο. Αν δεν πάρει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και τερματίσει τέταρτος, μπορεί να βγει από το κύπελλο, αν κερδίσει τον Άρη στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, έτσι και τερματίσει τέταρτος και πάρει ο Άρης το κυπελλάκι, τότε για να παίξει στην Ευρώπη, θα πρέπει να κατακτήσει το κύπελλο στον τελικό του Conference. Άλλο, όμως, να πρέπει να νικήσεις τον Άρη κι άλλο την Φιορεντίνα.  Κι γι αυτό το ματς φέρανε τον Γκοντίνιο, αποδεδειγμένα ανίκανο, ρε μάστορα. Για να την σπάσουνε στο Μαρινάκη. Να τον χαμηλώσουνε τώρα που είναι στα χάι του κι έχει να παίξει τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου.

Έτσι είναι. Δεν μπορεί να φέρουνε ξένο διαιτητή Α κατηγορίας για το ΑΕΚ – Λαμία, τον Δανό Κροχ και στον γνωστό ανεπαρκή Γκοντίνιο για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, ρε. Και τέταρτος στην Λεωφόρο ορίστηκε ο Ευαγγέλου. Μιλάμε για φούστα – μπλούζα με τον Γκοντίνιο. Χαίρετε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα