Με αύξηση εσόδων 9,2%  το «αντίο» Τσαμάζ στον ΟΤΕ

Κατά 9,2% αυξήθηκαν τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου στο α’ τρίμηνο του 2024

Την τελευταία ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων με τον Μιχάλη Τζαμάζ στο διοικητικό τιμόνι έκανε πριν από μερικά 24ωρα ο ΟΤΕ και ο αντικαταστάτης του μακροβιότερους διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, Κώστας Νεμπής, έχει κάθε λόγο να χαμογελάει αφού του «κληροδοτείται» ένα επιχειρηματικό οικοδόμημα που για ακόμη ένα τρίμηνο έγραψε καλά… σκορ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω των ισχυρών επιδόσεων στην Ελλάδα στους κλάδους της κινητής τηλεφωνίας, των υπηρεσιών τηλεόρασης, των υπηρεσιών ευρυζωνικότητας και ιδίως των έργων Information & Communication Technology (ICT) τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου OTE αυξήθηκαν στο α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους κατά 9,2% διαμορφούμενα σε 877,6 εκατ. ευρώ.

Στην εξεταζόμενη περίοδο αυξημένη είναι επίσης και η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA (AL) του Ομίλου που ανήλθε στα €326.000.000 (+1,2%) με το περιθώριο να διαμορφώνεται σε 37,1%. Κατά 47,1% αυξήθηκαν, εξάλλου, συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρσι οι προσαρμοσμένες επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία οι οποίες ανήλθαν στα 117,5 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας τη στρατηγική εστίαση του ΟΤΕ στην ανάπτυξη της υπηρεσίας Fiber To The Home (FTTH), στο να φτάνει δηλαδή το σύστημα οπτικών ινών ως τον χώρο του χρήστη-καταναλωτή.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι  ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου ΟΤΕ στις 31 Μαρτίου 2024 είχε μειωθεί κατά 17,9% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2023 διαμορφούμενος στα €521.000.000.

Για το υπόλοιπο της χρονιάς και με την αυτονόητη αίρεση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στο εξωγενές του επιχειρείν περιβάλλον οι άνθρωποι του ΟΤΕ αναμένουν περαιτέρω βελτίωση των λειτουργικών και οικονομικών επιδόσεων του Ομίλου εξ ου και η βεβαιότητα του Μ. Τζαμάζ ότι υπό την καθοδήγηση του διαδόχου του Κ. Νεμπή, «ο OΤΕ είναι σε θέση να συνεχίσει να αναπτύσσεται, να δημιουργεί σημαντικές ταμειακές ροές, να επενδύει στις υποδομές της χώρας και να προσφέρει αξία στους συνδρομητές, συνεργάτες και μετόχους του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα