Εισέρχεται σε φάση ύφεσης η ρωσική οικονομία

Νέα συρρίκνωση της ρωσικής οικονομίας προβλέπεται το δεύτερο τρίμηνο του 2014, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι η επίδοση της ρωσικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, αναφερόμενο σαφώς στην κρίση στην Ουκρανία, εξαιτίας της οποίας επιβλήθηκαν κυρώσεις οι οποίες φοβίζουν τους ξένους επενδυτές.

Ο Μαξίμ Ορέσκιν, διευθυντής του τμήματος μακροπρόθεσμου σχεδιασμού του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι τον Απρίλιο βασικοί τομείς της οικονομίας, όπως η ηλεκτρική ενέργεια, οι εμπορευματικές μεταφορές και η παραγωγή φυσικού αερίου εξασθένισαν, ενώ και οι δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

«Ολοι οι δείκτες δείχνουν ότι το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο υποχώρησε σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο σε εποχικά προσαρμοσμένες τιμές σε σχέση με το προηγούμενο», ανέφερε ο κ. Ορέσκιν.

Η πρόβλεψη αυτή συνάδει με την εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία ήδη «αντιμετωπίζει ύφεση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα