Ο ΠΑΟΚ στον τελικό 1-0 τον Παναθηναϊκό στο 118΄ με αυτογκόλ της Νεφρού

Ο δικέφαλος του βορρά πήρε την μεγάλη πρόκριση στις γυναίκες

Mε αυτογκόλ της Νεφρού στο 118ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε νίκη-πρόκριση (1-0) επί του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος γυναικών.

Η αναμέτρηση είχε χαρακτήρα περισσότερο τελικού, παρά προημιτελικής φάσης του κυπέλλου. Αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να καταθέτουν την ψυχή τους προκειμένου να φύγουν από αυτό με την πρόκριση.

Τελικά αυτός που τα κατάφερε ήταν ο ΠΑΟΚ χάρη στο αυτογκόλ της Νεφρού μετά από προσπάθεια της Γιαννακά ένα λεπτό πριν το φινάλε της παράτασης. Ο δικέφαλος  κατάφερε να πάρει το… εισιτήριο για τα ημιτελικά και να γίνει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος γυναικών.

Μετά το 20ο λεπτό οι «πράσινες» άρχισαν να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες. Χαρακτηριστικότερη στο 42ο λεπτό όταν μετά από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ η Χαμαλίδου, επιχείρησε μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 45′ το λάθος της Δημητρίου εκμεταλλεύτηκε η Γιαννακά, η οποία πάτησε περιοχή, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με την Χέλμβαλ να αστοχεί με κεφαλιά από ευνοϊκή θέση. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έβαλε μεγάλη πίεση στα κορίτσια των πρασίνων με την Γιαννακούλη να έχει απάντηση στην κεφαλιά της Παπαδοπούλου στο 70′.

Στην παράταση το παιχνίδι ισορρόπησε με τις δύο ομάδες να κοιτούν περισσότερο το πως θα κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 118ο λεπτό με την Γιαννακά να επιχειρεί το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στο κεφάλι της Νεφρού και να καταλήγει στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό έμελλε να χαρίσει και την πρόκριση στα ημιτελικά για την ομάδα του Θαλή Θεοδωρίδη.

ΠΑΟΚ (Θαλής Θεοδωρίδης): Νίχαους, Γκούνη, Κιουρεξίδου, Κοσκερίδου, Μήτκου, Στράντζαλη, Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή, Χέλμβαλ (68′ Ακίντα), Γιαννακά, Παπαδοπούλου.

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Ρούβαλης): Γιαννακούλη, Κοκοτσάκη, Ρόγκαν, Δημητρίου, Χαμαλίδου, Κατωπόδη (68′ Σιαφαρίκα), Νεφρού, Ντομόντ, Σπυριδωνίδου, Νταρζάνου, Σιδηρά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα