Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στη δίκη για το θάνατο της 23χρονης Φαίης

Η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου της 23χρονης Φαίης Μπάχλα, πριν από ένα χρόνο στη Νέα Μάκρη, άρχισε την Τρίτη στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος για το θάνατο της νεαρής κοπέλας είναι ο 26χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης, ο άνθρωπος με τον οποίο διατηρούσε δεσμό, ενώ δίπλα του στο εδώλιο κάθεται η αδελφή της, Μαριαλένα, η οποία θα δικαστεί για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Ο Βαγγέλης Στεφανάκης, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, κατά τη διάρκεια καυγά, χτύπησε τόσες πολλές φορές την 23χρονη Φαίη στο πρόσωπο, το κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος της που την άφησε αναίσθητη.

Το κορίτσι κατέληξε ύστερα από 13 ημέρες νοσηλείας σε κωματώδη κατάσταση και τότε άρχισε να ξετυλίγεται μια απίστευτη ιστορία από την οποία αποκαλύφθηκε ότι ο κατηγορούμενος διατηρούσε παράλληλο ερωτικό δεσμό και με τη μεγαλύτερη αδελφή της.

Η αδελφή της εκλιπούσας κατέθεσε στο δικαστήριο για τη σχέση της με τον κατηγορούμενο, με δάκρυα στα μάτια, επιχειρώντας να εξηγήσει τι ήταν αυτό που την οδήγησε να πει ψέματα για το τι συνέβη μοιραίο βράδυ.

«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω. Να μην τον είχα γνωρίσει ούτε εγώ ούτε η αδελφή μου… Πληροφορήθηκα το πρωί του Σαββάτου το συμβάν. Με πήρε τηλέφωνο ο κατηγορούμενος και μου είπε ότι είναι ανάγκη να με συναντήσει. Βρισκόμουν στο σπίτι μου και δώσαμε ραντεβού. Τον συνάντησα και μου είπε ότι τσακώθηκε εκείνο το βράδυ με την αδελφή μου. Με έπαιρναν τηλέφωνα και μου έλεγαν διάφορα. Της τα είπα και τσακωθήκαμε. Τη χτύπησα»  είπε η 33χρονη, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση αλλά έχει δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ επανέλαβε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο Στεφανάκης την εκβίαζε.

«Με πίεσε να πω ψέματα. Φοβόμουν πολύ. Μου ζήτησε να αποκρύψω το γεγονός ότι την χτύπησε», ανέφερε η κατηγορούμενη και παραδέχθηκε ότι έπρεπε να είχε πει στη αστυνομία την αλήθεια από την πρώτη στιγμή.

Ακόμα, ομολόγησε ότι είχε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο η οποία όπως ισχυρίστηκε κράτησε μόνο για περίπου μια εβδομάδα σε διάστημα πριν εκείνος συνάψει σχέση με την αδελφή της. «Στην αρχή η Φαίη δεν γνώριζε για τη σχέση μου με τον Στεφανάκη. Μετά της το είπα, γύρω στο Μάρτιο. Νεύριασε και με τους δυο αν και προσπάθησα να της εξηγήσω ότι δεν κινδυνεύει από εμένα», είπε.

Αναφερόμενη στη συμπεριφορά της μετά το θάνατο της αδελφής της, η κατηγορούμενη υποστήριξε πως στην κηδεία πήγε με συνοδεία αστυνομικού καθώς είχε απειλήσει ότι θα τη λιντσάρουν κάτοικοι της περιοχής. Υποστήριξε ακόμα ότι στο μνημόσυνο δεν παρέστη γιατί εργαζόταν σε καλλιστεία σκύλων στη Θεσσαλονίκη αφού είχε ανάγκη τα χρήματα.

Την ίδια ώρα αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας κατέθεσε ο συνήγορος υποστηρίζοντας ότι από τη διαδικασία θίγονται βασικά υπερασπιστικά δικαιώματα της κατηγορούμενης. Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση και ο συνήγορος της υπέβαλλε παραίτηση από την πολιτική αγωγή.

Στη δίκη κατέθεσε και η καλύτερη φίλη της Φαίης, για τη σχέση της άτυχης κοπέλας με τον κατηγορούμενο, Βασίλη Στεφανάκη, αλλά και την αδελφή της, Μαριαλένα. «Μου έλεγε τα πάντα», υποστήριξε η νεαρή κοπέλα στους δικαστές, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος της είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε χτυπήσει τη Φαίη.

Η μάρτυρας ανέφερε πως η Φαίη ενώ διατηρούσε σχέση δυο μήνες με το Στεφανάκη, κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί με εκείνον και την αδελφή της.

«Καταλάβαινε ότι κάτι συνέβαινε ρωτούσε την αδελφή της αλλά δεν έπαιρνε απάντηση. Παρακολούθησε το Στεφανάκη και διαπίστωσε τι γινόταν. Τότε το παραδέχθηκαν και οι δυο. Ο Στεφανάκης είπε στη Φαίη ότι συνευρέθηκε μόνο μια φορά ερωτικά με την αδελφή της και ότι αυτό ήταν όλο» είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε: «Η Φαίη μου είπε ότι η Μαριαλένα είχε κοιμηθεί μια φορά μαζί τους. Δηλαδή ανάμεσα σε εκείνη και το Στεφανάκη».

Η μάρτυρας υποστήριξε, ακόμη, πως η Μαριαλένα δεν ερχόταν στο νοσοκομείο να δει την αδελφή της. Η ίδια επισήμανε πως είχε ακούσει το Στεφανάκη να λέει στη Μαριαλένα «κόψε τις μαλ… γιατί αλλιώς θα ανοίξω το στόμα μου και θα πω όλη την αλήθεια».

Η κοπέλα ανέφερε, επίσης, πως είχε δει στο παρελθόν την άτυχη Φαιη χτυπημένη αλλά εκείνη ποτέ δεν παραδεχόταν ότι την είχε χτυπήσει ο Στεφανακης. «Μια φορά μου είπε ότι έπεσε από τη σκάλα» είπε η νεαρή μάρτυρας και πρόσθεσε: «όταν ο Στεφανάκης ξεκαθάρισε τη θέση του και είπε ότι ήθελε να είναι με τη Φαίη τότε η Μαριαλένα ερχόταν στην καφετέρια με τις φίλες της και «έκραζε» την αδελφή της. Ακούστηκε μάλιστα ότι ήθελε να βάλει μπράβους να χτυπήσουν την Φαίη επειδή ήταν με το Στεφανάκη».

Η δίκη θα συνεχιστεί 27 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα